Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže ostavku

P. Brazzoduro: Ministar Hajdaš Dončić ne zna što govori

Predrag Brazzoduro
Nel Pavletić/Pixsell
26.03.2013.
u 13:47

Ministar je prije nekoliko dana u medijima izjavio da "beneficiranog staža za pomorce nema, niti će ga uskoro biti " što je izazvalo uzbunu među pomorcima jer je riječ o netočnoj informaciji.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro zatražio je u utorak ostavku ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića zbog, kako je kazao, očigledne neinformiranosti i nepoznavanja odredbi Pomorskog zakonika.

Ministar je, naime, prije nekoliko dana u medijima izjavio da "beneficiranog staža za pomorce nema, niti će ga uskoro biti", što je izazvalo uzbunu među pomorcima jer se radi o netočnoj informaciji. U Pomorskom zakoniku izričito je navedeno da pomorci imaju pravo na beneficirani staž, za što plaćaju obvezni doprinos u visini od 7,84 posto na osnovicu i da mogu u mirovinu uz uvjet ispunjavanja 60 godina života i 15 godina plovidbe. Usto, Hajdaš – Dončić je najavio kadrovsko restrukturiranje i smanjenje zaposlenih u Jadroliniji, a činjenica je da najveći hrvatski brodar ima manjak pomoraca i radnika na kopnu i da će zaposliti 142 radnika. Ministar to ne zna jer se, kazao je Brazzoduro, nije konzultirao sa svojim pomoćnikom koji je došao iz Jadrolinije.

U Sindikatu pomoraca ističu da komunikacija s ministrom ne postoji jer uopće ne odgovara na pismene upite. Nije se očitovao na njihov zahtjev za povlačenjem iz procedure izmjena i dopuna Pomorskog zakonika jer nije prihvaćen ni jedan prijedlog socijalnih partnera u vezi sa socijalnim paketom za pomorce čime je, rekao je Brazzoduro, izigrana tripartitnost, a pomorci i brodari ostali su bez potpora koje su predložene u skladu s direktivama EU.

>>Šefovi javnih tvrtki moraju svakih 15 dana slati raporte

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:35 26.03.2013.

Da , a kaj je tu cudno da on nezna sta govori ? Neznaju ni drugi ministri na celu sa slucajnim premijerom pa nikom nist . Istina sve propada ubrzano al sta se tu moze ili??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije