Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE TO PROLJEĆE

Ožujak stupanj do dva hladniji nego posljednjih 30 godina

vrijeme
PIXSELL
07.03.2010.
u 20:41

Zimske jakne ne biste trebali spremati još dva tjedna. Temperature na kopnu bit će oko 0, a na moru do 10 Celzijevih stupnjeva, kaže meteorolog Subanović.

Laž. Pretpostavlja se da naziv mjeseca ožujka dolazi od te riječi, a odnosi se na prevrtljivost vremena u tom mjesecu.

Baš prevrtljiva narav mogla se doživjeti prije desetak dana kada je diljem Hrvatske zagrijalo sunce, a iz ormara se već počela vaditi proljetna odjeća.

U Dalmaciji olujno jugo

No, hladnoća se vratila u velikom stilu, iako se klimatološki računa da 1. ožujka zima završava, a počinje proljeće.

– Još se barem dva tjedna zimske jakne ne bi trebale spremati u ormare – upozorava Nebojša Subanović iz Meteo Info.

Naime, i ovaj tjedan se očekuje slično vrijeme kao i prošlog tjedna.

– U utorak je pogoršanje vremena. U zapadnim krajevima i djelomično u unutrašnjosti povremeno bi mogao padati snijeg. U srijedu će posvuda biti oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom, a na Jadranu s kišom – prognozira Subanović.

Slična prognoza biti će i u četvrtak, promjenjivo, povremeno sa snijegom, a na Jadranu kiša.

–Temperature će se na kopnu i u nizinama kretati uglavnom od 0 do 2 Celzijeva stupnja. Na Jadranu će početkom tjedan biti do deset stupnjeva – kaže Nebojša Subanović.

Zadnji trzaji zime

U utorak i srijedu u Dalmaciji se očekuje olujno jugo, a temperature će biti između 11 i 13 Celzijeva stupnja.

– Ovo je potpuno uobičajeno vrijeme za ožujak. Druga polovica veljače i prva polovica ožujka su vrlo prevrtljive. Primjerice, u veljači se može jedan tjedan hodati u kratkim rukavima, a već početkom ožujka može se čistiti snijeg – objašnjava Subanović.

Nagle promjene vremena, osim što su problematične, posebice za raspoloženje građana kojima je “pun kufer” kapa, šalova i zimskih kaputa, nisu nimalo neuobičajene za ovo doba godine. I iako su to zadnji trzaji zime, kada sunce ovaj mjesec konačno zasja, ipak neće grijati jednako kao lanjskih godina.

– Prema nekim dugoročnim modelima ovogodišnji ožujak će biti stupanj do dva hladniji od 30-godišnjeg prosjeka – najavio je Nebojša Subanović.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:09 09.03.2010.

Sto je ozujek vec prosao, vec je travanj??? pa imamo cjelokupan izvjestaj za ozujak???

OB
-obrisani-
13:43 08.03.2010.

Globalno zatopljenje? Je li majmuni? I Nobelovu nagradu ste dali sebi sličnomu za laži o zatopljenju?

PI
pistaljka
22:49 08.03.2010.

Da, da, globalno zatopljenje oliti globalno sranje - svih vrsta, od financijskog do političkog, ne zna se koje više smrdi. Lokalni gadovi su podučavani od globalnih vrhunskih gadova kako varati i izrabljivati narod. Svakim danom, bogatiji su bogatiji, a siromašni siromašniji. Treba nam \"seljačka buna\" pravih razmjera širom svijeta kako bi se oslobodili tog ljudskog šljama i vratili dostojanstvo svima, a ne samo 1% čovječanstvu. Domaći gadovi vas guraju u EU, dok jadni Grci grcaju od problema u toj \"đavlom danoj EU zayebanciji\". Oni \"ušli\" i propadaju, a takvo stanje čeka još Protugal, Španjolsku, Italiji, Belgiju, Veliku Britaniju, a poslije njih i ostale. Vjerojatno tim redoslijedom se neće ići, nego ća ta Eusranija uskoro propasti, jer nije narodna, nije demokratska, nije civilizacijska tvorevina, nego je diktatura super-bogatih, institucija stvorena za eksploataciju i konačnu feudalizaciju nekadašnje Europe unutar Globalne Vlade u nastajanju (oni se nadaju da će im vrag pomoći ostvariti svoj plan - ljudi ipak nisu stoka!).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije