Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ozren Matijašević priveden jer se nije odazvao pozivu suda

02.07.2009.
u 23:07

SPLIT - Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a, priveden je večeras oko 20,30 sati u drugu policijsku postaju u Splitu zato jer se nije odazvao pozivu suda u Zagrebu na glavnu raspravu u predmetu u kojem je otužen za klevetu. Matijaševića smo dobili dok je čekao u postaji, a sinoć još nije znao zbog čega je točno priveden. Pretpostavlja da bi to moglo imati veze s tužbom Joze Ćurkovića, bivšeg vlasnika tvornice Salonit koji je u bijegu u BiH kako ne bi morao odgovarati pred hrvatskim pravosuđem gdje je optužen da je zajedno s dvjema sestrama sudjelovao u višemilijunskim gospodarskim malverzacijama u tvornici Salonit u Vranjicu.

- Još nisam siguran o kojem je slučaju riječ, čekam da vidim s policijom. Najvjerojatnije se radi o slučaju tvornice Salonit, kada sam još 2006. godine iznosio istinu o gospodarskom kriminalu tijekom stečajnog postupka. Ako je zaista istina da su me priveli zbog tog slučaja onda je ovo što se događa prestrašno! Moramo se zapitati u kakvoj državi živimo kada mene privodi policija i to zbog predmeta u kojem me tuži kriminalac, a do kojeg u isto vrijeme naše vlasti ne mogu doći! - kazao je Matijašević.

Postupkom policije ostao je zatečen jer tvrdi da mu nije jasno na koji se način moglo dogoditi da mu poziv za glavnu raspravu ne bude uručen kad ima uredno prijavljeno privremeno boravište u Zagrebu.

- Ni jedan sudski poziv po ovom predmetu mi nikada nije uručen, iako imam uredno prijavljeno boravište. Osim toga, često sam u medijima i gotovo se uvijek zna gdje sam. Nemoguće da me nisu mogli pronaći. Danas sam se u Splitu zatekao sticajem okolnosti. Sutra imam sastanak s ministrom Božidarom Kalmetom pa ću tražiti da glavna rasprava iz opravdanih razloga bude odgođena - zaključio je Matijašević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije