Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlječenja

Oživio kad su ga svi otpisali

hodocasnici
AFP Photo
01.05.2011.
u 19:43

U bolnici je nastao šok kad se mladić sam u kolicima dovezao na konferenciju. Joryjev slučaj jedan je od onih koje Vatikan istražuje i mogao bi igrati važnu ulogu

Potkraj veljače 2009. godine 26-godišnji Jory Aebly iz Clevelanda u Sjedinjenim Državama pogođen je hicem u glavu. Nakon što je doveden u bolnicu, liječnici su njegovim roditeljima kazali da je riječ o veoma teškoj rani od koje će njihov sin gotovo sigurno umrijeti. Neurokirurg koji ga je liječio bio je u potpunom šoku jer je mladić, usprkos svim predviđanjima, i dva dana nakon ranjavanja bio živ. Za njega je to već tada bilo čudo, no kada je pet tjedana kasnije mladić u kolicima kojima je sam upravljao ušao u bolničku dvoranu za konferencije za novinare, to je bilo nešto veće od čuda.

Odmah nakon što je smješten na intenzivno liječenje, do njega je došao otac Art Snedeker, bolnički svećenik koji je uz smrtno ranjenog mladića smjestio krunicu koju je blagoslovio Ivan Pavao II. Dao mu je sakrament bolesničkog pomazanja i pomolio se tražeći zagovor Ivana Pavla II. Bila je to posljednja od tuceta krunica koje je za oca Arta blagoslovio sam papa obećavši mu da će uvijek moliti za najteže bolesnike u bolnici u kojoj je Art radio kao svećenik. Od trenutka kada je Jory dobio blagoslovljenu krunicu njegovo se stanje naglo počelo popravljati. Iz bolnice je gotovo potpuno zdrav izašao dva dana uoči obljetnice papine smrti. I on i njegova obitelj čvrsto vjeruju da je riječ o čudesnom izlječenju i da za njega trebaju zahvaljivati brojnim ljudima koje nikada nisu upoznali, a čije su molitve odvukle Joryja s ruba smrti i vratile ga u život. Jedan od tih ljudi koje ta obitelj nikada nije upoznala jest i Ivan Pavao II. Vatikan taj slučaj istražuje i potvrdi li se da je riječ o čudesnom izlječenju po papinu zagovoru, i to bi čudo moglo imati važnu ulogu.

Dokaz svetosti

No, čudesa nisu sama sebi svrhom, njima ne treba težiti i tražiti ih pod svaku cijenu. Ako istinska vjera i molitva do njih dovedu, treba ih prihvatiti kao dar s neba. U postupcima beatifikacije i kanonizacije ona su svojevrsni dokaz svetosti. Još od Isusovih vremena čudesna izlječenja osobito su popularna, a ona su kod onih koji su im svjedočili poticala vjeru. U tom smislu ni proces beatifikacije pape Ivana Pavla II. nije iznimka – samo jedno čudo, koje je dokumentirala i potvrdila medicinska struka, bilo je dovoljno da se okonča ovaj proces i da papa Wojtyla postane blaženik.

Suvremena medicina

Riječ je o čudesnom izlječenju francuske redovnice koja je bolovala od Parkinsonove bolesti, a liječnici su potvrdili da suvremena medicina ne poznaje lijek ili metodu liječenja koja bi mogla rezultirati potpunim izlječenjem te da suvremena znanost svojim metodama ne može objasniti to što se dogodilo. No, uz to čudesno izlječenje, Vatikanu su dostavljene stotine dokumentiranih slučajeva u kojima je netko ozdravio nakon što se molio za zagovor Ivana Pavla II.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije