Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ovršna rješenja javnih bilježnika ne vrijede u Europskoj uniji

naslovnica 14.3.2017.
Foto: VL
14.03.2017.
u 00:00

Njemački ADAC obavijestio je svojih 18 milijuna članova da u povodu odluke suda EU ulože prigovor na rješenje o ovrsi javnih biljenika iz Republike Hrvatske

Već danima prva je obavijest na web stranici ADAC-a, najvećeg njemačkog i europskog autokluba koji okuplja 18 milijuna članova, presuda Suda Europske unije o neuspjelom pokušaju Parkinga Pule da naplati dug od 13 eura za neplaćeno parkiranje Svenu Klausu Tederahnu, članu ADAC-a iz Berlina.

Svi članovi ADAC-a obaviješteni su da u sličnom slučaju stave prigovor na takvo javnobilježničko rješenje o ovrsi iz Hrvatske jer je ono u tom slučaju nenaplativo u Njemačkoj i drugim članicama EU.

To se odnosi na sva javnobilježnička rješenja o ovrsi temeljem vjerodostojne isprave jer je i jedan naš odvjetnik pokušao ovršiti stranca, ali kako je taj dužnik podnio prigovor, i u njegovu slučaju sud iz Samobora, kao i sud u Puli, tražio je od Suda EU odgovor mogu li se hrvatski javni bilježnici podvesti pod pojam “suda” u smislu uredbe 1215/2012 temeljem koje se u građanskim i trgovačkim stvarima može tražiti izvršenje sudski utvrđenih potraživanja bilo gdje u EU.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Juncker Vladi: Što čekate s reformama

>>Istekao leasing: MUP mora vratiti 726 automobila, policajci strahuju da neće imati što voziti

>>Ekskluzivno: Naša novinarka prva na letu čuvenog Douglasa DC-3

>>Večernjakova konferencija "Hrvatska kakvu trebamo": Hrvatska se ne smije bojati promjena ako želi uspjeti

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 5

JO
Jozica
21:44 13.03.2017.

ja vni de ra či ko že....

DO
doktorica
08:17 14.03.2017.

bilježnicima su dane ovlasti koje nisu nikad imali,a protiv njih nema protumjera?!Toga nigdje nema!

Avatar sidhara
sidhara
22:56 13.03.2017.

Sta ovi iz Brisela dolaze pljackati nasu zemlju? Sto ne idu u Madjarsku kod Orbana ili u Poljsku, Cesku i Slovacku? Tamo ne smiju stavljati sape, tamo bi ih istjerali iz zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije