Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KRAJU

Ovogodišnja inventura istarskog poluotoka krcata je skandalima i gafovima

19.12.2008.
u 16:42

Na vagi događaja koji su ove godine obilježili istarski poluotok, jezičac bi debelo prevagnuo na stranu prosvjeda, gafova, skandala... Godina je počela najavom štrajka teta u pulskim vrtićima zbog gafa gradske administracije, pa je kuhar imao veću plaću od odgojiteljica. Sredinom siječnja žešće se otvara i pitanje Rockwoola. Jakovčić doznaje za pismo iz Europske komisije koje se zalaže za zaštitu prava investitora Rockwoola. Tada je župan izjavio da Rockwool nije nikakva dodatna vrijednost za Istru.

U jesen sazrele afere
Ostalo je povijest koju će bilježiti Pićanci i zeleni. Brojni prosvjedi protiv tvornice kamene vune dosegli su vrhunac u prosincu s devet dana negodovanja. Skandal je i standard u Puli. Sindikat Istre i Kvarnera skandira na Portarti jer je Pula najskuplji grad u državi. I pojedinci obilježavaju dramatične ili bizarne situacije. Puljanka Rajka Vozarević Kuzmanić biva u ožujku oteta u Camerunu. Puljanka angažira odvjetnika kako bi razmatrao ponude medija.

Nitko za priču nije bio voljan platiti. Sredinom travnja istarska pjevačica Lidija Percan javno istupa zbog zabranjenih talijanskih pjesama u jednoj crkvi. U travnju se osniva se Grozd udruga od 20-ak stranaka i udruga koje su protiv Središnjeg odlagališta otpada Kaštijun. Kaštijun otad postaje afera zbog koje se ide do Zagreba. Svibanj počinje skandalom s hotelom “Croatia“ u Dugoj uvali koji, umjesto pripreme za sezonu, goste šokira zaštitarima i nesuglasicama oko vlasništva.

U srpnju se nazire i slučaj koji će Istru potresati sve do danas. Thompson najavljuje želju za koncertom u Areni, ali je pulsko “ne” potvrđeno i na sudu. U Pulaprometu skandal s potkradanjem Bus carticama. Pet je vozača dobilo otkaz.

Zima zaledila odnose
Zima je zaledila odnose u Arheološkom muzeju. Otkaz je dala ravnateljica Kristina Đin, a policija češljala poslovanje. Skandal se nadvio i nad Sajam knjiga. Ukinut je Kiklop zbog autorice Nives Celzijus. Gaf ili ne? Nives čeka ispriku ili će odgovor potražiti na sudu.

Što će Puljani pamtiti od ove godine? Poznati liječnik Dubravko Marković kaže: - Skandal je bio Kaštijun koji je na istom mjestu već 30 godina, pa je sve oko toga nepotrebno natezanje. - Arheologinja Alka Starac pamtit će prijetnje: - Najava je dizanja Arene u zrak kulturocid. Na samu pomisao podilazi me jeza - kaže Starac. Velečasni Milan Mužina skandalom godine smatra Rockwool. - Ne mogu prihvatiti da ne postoji tehnologija koja će spriječiti zlo za okoliš i zdravlje - ističe Mužina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije