Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT UZ RIJEKU

Ovog ljeta na Foginovu kupalištu prva karlovačka vaterpolska liga

korana
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.04.2010.
u 14:50

Na Korani će biti postavljen i trampolin, gumena stijena za penjanje visoka pet metara i brojni drugi zanimljivi sadržaji za kupače

Od 60 karlovačkih udruga koje su za ovogodišnje programe od Grada dobile ukupno 209.000 kuna, dvije su dobile novac za projekte koji bi trebali oživjeti najveće gradsko kupalište na Korani.

– Na natječaj su se javili Udruga spasilaca na vodi, koja je dobila 6000 kuna, i Klub navijača Gademz s projektom "Divlja vaterpolo liga", kojima smo dali 4000 kuna. Posebno sam zadovoljan inicijativom navijača NK Karlovac koji su, kada su čuli da postavljanjem svojevrsnog vodenog parka na Foginovo kupalište Grad želi vratiti kupače na gradsku rijeku, osmislili divlju vaterpolsku ligu. To je nova ideja i takve me akcije mladih vesele, to će svakako pridonijeti dodatnom interesu Karlovčana – kazao je Goran Jakšić, pročelnik karlovačkog Odjela za socijalnu skrb, šport i udruge, koji je još lani najavio projekt oživljavanja gradskog kupališta novim sadržajima.

Udruga spasilaca na vodi ima licenciju za rad i do sada su se brinuli o kupačima na Jarunu u Zagrebu, a od ovog će ljeta čuvati karlovačke kupače.

– Organizirat će i tečajeve za građane tijekom ljeta, pa će svatko tko to želi moći dobiti licenciju za spasioca – dodao je G. Jakšić. Postavljanje vodenog parka, koji čine gumena stijena za penjanje kojom će se kupači moći uspinjati pet metara iznad površine vode, takozvani trampolin širok sedam metara te dodatni sadržaji na vodi koji će posebno veseliti najmlađe kupače, čeka još samo dozvolu Hrvatskih voda.

Grad je zadovoljio uvjete dobivanja dozvole - osigurat će liječničke ekipe na kupalištu, a redovito će kontrolirati i zdravstvenu ispravnost Korane.

Novi sadržaji, uz postojeće boćalište, sprave za vježbanje na atletskoj stazi te kafić zasigurno će zainteresirati kupače.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
15:59 13.04.2010.

najprije bi trebalo očistiti KORANU ispred i iza slapa nekako očistiti travu i smeče pa če biti i kupača nije sve samo pričati treba se nešto i napraviti .Ja lično sam se kupao rađe ispod slapa ali je to sada sada tako nečisto da me više ne privlači kada vidim te stare karnistere i ostalo smeče odma mi je dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije