Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pOLJSKA TRAGEDIJA
Povratak na članak

'Ovo tlo izgleda voli poljsku krv'

Smolensk, koji su Rusi oteli Poljacima u 17. stoljeću, i prije tragedije u Katynskoj šumi bio je kamen spoticanja u rusko-poljskim odnosima

Komentari 9

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:36 11.04.2010.

Ajme meni! Koji bučkuriš od novinarskog uratka koji očigledno nije shvatio prijevod nekog teksta iz nekog drugog izvora. jer poznavatelj rusko-poljskih ili sovjetsko- poljskih odnosa ovakav bučkuriš ne bi nikada napisao. A redaktor u redakciji, postoji li? I kakve veze imaju događaji iz 1940. s avionskom nesrećom izazvanom maglom na aerodromu i suludom odlukom pilota da sleti po takvoj magli? Kakve veze imaju događaji od prije 60 ili 70 godina s vremenskim nepovoljnim uvjetima prije dva dana? Pa tako se netko mogao raspisati i o tragediji američkog aviona kod Dubrovnika i zazivati tko zna kakve događaje. Dajte, ovo su budalaštine iz pera novinara koji očito baš nikakvog pojma nema o Katynskoj šumi, povijesti Poljske i Rusije, Smolensku ili o zračnom prometu. Opća kultura, da ju je stekao na fakultetu ili nekoj brzopoteznoj novinarskoj školi, spriječila bi ga da piše o stvarima o kojima stvarno nema pojma. Za početak, kakve veze ima Sykorski, i ima li novinar ikakvog pojma tko je bio Sykorski, kojim poslom se bavio, kada i gdje je poginuo i kakve to ima veze s maglom u Smolensku?

VL
OB
-obrisani-
13:44 11.04.2010.

После свега, тешко је извући закључак ко је већи кривац за страдање Пољске, Запад или СССР. А то је, чини ми се, изузетно битно знати, да су у готово свим несрећама малих народа подједнако криви и Исток и Запад. Ту лекцију, нажалост југословенски народи нису добро схватили па су, кад је Исток показао слабост 1989. брже боље се нагло окренули Западу, илити \"демо(Н)кратији\". И прошли су слично Пољацима. Изгледа да се у историји заиста једна ствар стално понавља: ненаучена лекција Историје.

VL
OB
-obrisani-
20:07 11.04.2010.

SS....degutantni smrdljivi nacisticki zombi.......reci nam jos jednom kako su RUSI sklopili savez sa nacistima, kako su RUSI naredili i izvrsili pokolj u Katynu...........daj kretenu jedan podrepaski.......bojis se reci bobu bob a popu pop

VL
OB
-obrisani-
14:55 11.04.2010.

Da prekinu drevno prokletstvo, trebaju Rusi i Poljaci organizirati jednu masovnu ševu na tom području. Kolektivnaja raspaljotka.

VL
OB
-obrisani-
17:30 11.04.2010.

........\"POLJSKO, ŠTO SI BOGU ZGRIJEŠILA\"........... kakav naslov.......ma kakve veze ima ono sto mi nazivano Bog sa onime sto covjek radi..............................Mogla bi se ta uzasna nesreca prokomentirati i ovako; da nisu ciokomunisti unistili cvijet poljske intelegencije u Katynu, danas ne bi bilo potrebe ici tamo.Znaci ,jasno i glasno, cionisti su INDIREKTNO krivi i za ovu nesrecu...

VL
OB
-obrisani-
18:05 11.04.2010.

E moj c@n@jisr@M, mi o bilo cemu, ti o \"cionistima\". Zatucani, degutantni smrdljivi nacisticni zombi, kad ces ti vec nazad na svoj planet Mars? Zemaljska ti gravitacija ne odgovara pa lupas, lupas, lupas. A VL, ti, nazalost, godinama dozvoljava sirenjee medjunacionalne i vjerske mrznje mrznje ... E, nista novo pod suncem.

VL
OB
-obrisani-
18:13 11.04.2010.

Pisati o \"zapadnoj izdaji\" su teske gluposti! A tko je mogao Staljinu godine 1945 sprjeciti, da zauzme, okupira Poljsku i da se tamo ustali? I grubo tlaci i pljacka tu zemlju 50 godina? Englezi su zbog Poljske ipak usli uu rat, to valjda nije izdaja? Istina, nisu odmah napali Njemacke, ali za nesto tako nisu imali ni najmanjih uslova - engleske vojne sile su bile tada samo 1/5 dio njemackih, a jos stacionirane po cijeloj kugli zemaljskoj. Da ne govorimo o kvaliteti obuke i naoruzanja ... Churchill je napravio ono sto je u tadasnjoj situaciji mogao. Tisuce Poljaka su se junacko borile u engleskoj vojski, dok je Staljin pobio vise od 20 000 Poljaka, najvise oficira, cvijet poljske vojske. Ako je nesto izdaja, to je Staljinov brutalni, primitivni napad Poljskoj u hrbet dana 17. septembra 1939, kad je vec bila potucena od premocnog Wehrmachta. To je izdaja, koje Poljaci nece nikada zaboraviti.

VL
OB
-obrisani-
20:12 11.04.2010.

Kad su nacionalni socijalisti otkrivali ogavne zlocine ciokomunista u Katynu ,zapad je istovremeno zajedno sa Sovjetima ( ha,ha,ZNAseTKO je drzao 95 % funkcija) tvrdio kako su nacisti pocinili taj zlocin.U Nurembergu su za to okrivili ,osudili na smrt i streljali 7 nacista. ha,ha,ha na osnovu kojih dokaza???????????????????? Isti dokazi kao i danas 101 % dokazane lazi o sapunima od tijela Zidova, torbicama od tetovirane koze, i mali milijun drugih lazi. Bi li se moglo postaviti pitanje je li bio i jedan jedini vjerodostojan dokaz..........ja barem do sada nisam mogao pronaci niti jedan........Ako netko zna za bilo koji neka mi javi,molim...

VL
KA
karlovcankica
21:18 11.04.2010.

Nevjerovatno kakve naslove ovi u vecernjaku daju, glupi nevjernici!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.