Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9,64 POSTO MANJE STANOVNIKA
Povratak na članak

Ovo su županije s najvećim i najmanjim padom broja stanovnika, posebno zabrinjava jedan podatak

Podaci su pokazali da hrvatsko stanovništvo stari. Udio najmlađeg stanovništva, onoga u dobi od 0 do 14 godina iznosi 14,27 posto, a udio najstarijeg stanovništva, iznad 65 godina, iznosi 22,45 posto.

Komentari 17

RE
remarga
14:33 22.09.2022.

Hmmm uvijek se priča o Istarskoj i primorsko-goranskoj županijima kao najnaprednijima i najrazvijenijima, kad ono malo sutra hahaha

VL
Avatar Manolique
Manolique
14:32 22.09.2022.

A dobro, nije tako katastrofično. Ovim tempom bi trebalo preko deset godina da se sve isprazni, a ovi pišu kao da već sad nikoga nigdje nema, a sve puno ljudi i nema mjesta u vrtićima ni mjesta za parking.

VL
5S
505.scrtom
14:32 22.09.2022.

popunit će se arapima i crnim bauštelcima. za dobrodošlicu im se grade najljepše đamije i kulturni centri da se i sam sultan erdogan divi.

VL
AN
anahty
15:38 22.09.2022.

Ni komunisti ni Srbi nisu oterali toliko Hrvata kao hdz. Vjerodostojno.

VL
L7
l7
14:46 22.09.2022.

Tamo gdje ima najviše kriminala i korupcije, najveći je pad broja stanovnika. Čitaj: u Vukovarsko-srijemskoj županiji. To je jasno svakome tko se želi ozbiljno baviti borbom protiv kriminala i korupcije, a ostali imaju mali milijun izgovora zašto se time ne bave.

VL
DU
Deleted user
20:33 22.09.2022.

Kako će biti djece, kad se ni mladi više ne vežu na zdravoj osnovi nego skoro uvijek na temelju kalkulacije? Materijalizam je ubio ljubav i romantiku, kad ste ćuli da se netko u vašoj okolini poseksao skoro javno jer nisu mogli izdržati da dođu doma,? Kad ste vidjeli mladi par da se ljubi na ulici? Pogledajte naše filmove i serije, to je parada nihilizma, crnila, beznaďa, života bez smisla i svrhe.... Ako i bude nekakvo ljubljenje to je prikazano kao u osnovnoj školi kad se djeca prvi put ljube. Nema šanse da se dvoje glumaca za scenu pohvataju i stvar pred kamerom dovedu do kraja. Jer to nije čudotedno, nije umjesno. Zemlja i narod bez veselja, narodne glazbe, druženja, upoznavanja, slobodne ljubavi među mladima bez kvazimoralnih bedastoća starijih s mantijašima kao predvodnicima, osuđeni su na propast i nestajanje.

VL
DU
Deleted user
16:16 22.09.2022.

Zašto je uvijek prikazana Slavonija kao iseljenička oaza. U stvarnosti prema popisu stanovništva je to Grad Rijeka.

VL
JA
jamajka
14:44 22.09.2022.

Prevelika centralizacija državnih poduzeća, ustanova i svega ostalog ubire danak. Kad ljeti promatram auto registracije na Jadranu, možeš ih vidjeti iz svih krajeva npr. Slovenije, ali iz Hrvatske su uglavnom iz glavnog grada. I to je jedan od pokazatelja velike centralizacije. Hitno mijenjati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.