Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu zaživjeli

Ovo su Vladini projekti koji nisu ugledali svjetlo dana

branko grcic,portal
Nel Pavletić/PIXSELL
24.04.2013.
u 07:50

Najpripremljeniji HEP-ov projekt – hidroelektrana Ombla – koji ima i građevinsku dozvolu, i dalje stoji.

– Kalkulirati unaprijed s gospodarskim padom nikome u ovoj zemlji ne bi pomoglo. Ovoj zemlji ne treba pesimizam, nego nada da ćemo uspjeti pokrenuti investicije i da bi to do kraja godine moglo rezultirati kakvim-takvim gospodarskim rastom. Nakon 2008. bilo bi to prvi put da smo iznad prosjeka EU, što bi za Hrvatsku bio pozitivan pomak – izjavio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić, a za 2014. i 2015. godinu najavio je da će njegova vlada “pokrenuti ozbiljni New Deal u Hrvatskoj”.

Ipak neki projekti koje je Vlada optimistično najavljivala još uvijek nisu zaživjeli.

Projekt HEP-a Plomin C stoji, investitori čekaju odluku suda

Stoji i pompozno najavljivan projekt Plomin C. HEP ne može dobiti građevinsku dozvolu dok se ne riješi tužba Zelene akcije. Investitori čekaju odluku suda, a radovi će kasniti najmanje godinu dana.

Neizvjestan početak gradnje novog terminala na Plesu

Najveće ovogodišnje gradilište trebao je biti novi terminal Zagrebačke zračne luke. Koncesionar još nije preuzeo Zračnu luku, a pitanje je hoće li radovi započeti u rujnu.

Ministar zaštite okoliša zakočio projekt Ombla

Najpripremljeniji HEP-ov projekt – hidroelektrana Ombla – koji ima i građevinsku dozvolu, i dalje stoji. Sada ga je zakočio ministar zaštite okoliša. Čeka dodatnu procjenu utjecaja na okoliš.

Razvoj željezničke infrastrukture mogla bi ostati samo želja

I prije preuzimanja vlasti iz Kukuriku koalicije razvoj željezničke infrastrukture, posebice pruge Rijeka – Botovo, najavljivali su kao prioritet.

Od svega toga još nema ništa.

>>Grčić: Preteča smo politike koja se sada zagovara u EU?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije