Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita

Ovo su pravila kojih se treba pridržavati pri nošenju maske za lice

Maska za lice
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
05.11.2020.
u 15:01

U nekim situacijama maske jednostavno treba zamijeniti novima

Znamo da se COVID-19 prenosi kapljičnim putem, a to znači da se infekcija primarno prenosi s osobe na osobu malim kapljicama iz nosa ili usta koje se izbacuju kad oboljela osoba kašlje, kiše ili govori. Do danas smo svi naučili da su zaštitne maske dobra zaštita od virusa jer predstavljaju jaku barijeru od širenja virusa kapljičnim putem. Zbog toga u ponedjeljak 9. studenoga na svim kioscima možete pronaći medicinsku zaštitnu masku za lice na dar uz Večernji list.

Foto: VLm

Ako se stave pravilno, moraju prekrivati nos i usta.

Važno je te iste maske održavati čistima i dezinficiranima cijelo vrijeme, inače nema mnogo smisla nositi ih.

No, neke su vrste maski, poput medicinskih, namijenjene samo jednokratnoj upotrebi, a to bi značilo da ju je potrebno baciti odmah nakon korištenja.

Ako niste u mogućnosti zamijeniti masku odmah nakon korištenja, a potrebna vam jer nemate druge opcije, savjet je da je dobro pregledate kada je skinete.

Ako je prljava, poderana ili vlažna od znoja, morate je baciti u smeće. Ako se čini da je čista, savjet je da je spremite u zatvorenu vrećicu prije drugog korištenja. Idealno bi bilo, naravno, da je koristite samo jednom.

Zaštita je važna zbog nas samih, ali i drugih, stoga ne propustite DAR uz Večernji list na svim kioscima u ponedjeljak 9. studenoga. Očekuje vas medicinska zaštitna maska za lice uz svaki primjerak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije