Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Ovo su nova vodstva HDZ-a u Sisku, Karlovcu, Rijeci i Istri

Foto: PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Danije Prerad
23.11.2020.
u 09:47

Političke promjene u lokalnim organizacijama

Ivo Žinić ostaje predsjednik HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Na nedjeljnim unutarstranačkim izborima Ivo Žinić je dobio 1.521 glasova, dok je njegov protukandidat, kutinski gradonačelnik Zlatko Babić dobio 1.488 glasova.

Za potpredsjednikie su izabrani Mihael Jurić (Petrinja), Dalibor Bišćan (Hrvatska Kostajnica), Marin Piletić (Novska) i Tomislav Kralj (Sisak). Nije izabran Roman Rosavec (Popovača).

Zanimljivo je da je župan Žinić osobnu bitku izgubio u svojoj Glini gdje je njegov sin Dario Žinić izgubio protiv aktualnog gradonačelnika Stjepana Kostanjevića za 4 glasa. Kostanjević ostaje na čelu glinskog HDZ-a jer je dobio 126 glasova, a Dario Žinić 122.

Županijsku organizaciju HDZ-a Karlovačke županije vodit će i dalje Nada Murganić, a karlovačku gradsku organizaciju aktualni gradonačelnik Damir Mandić, potvrdili su u ponedjeljak ujutro oboje izabranih na jučerašnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Murganić obnaša dužnost predsjednice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i članica je Predsjedništva HDZ-a. Kako je potvrdila za Hinu pobijedila je dvojicu protukandidata Nebojšu Andrića i Stjepana Basara s oko 68 posto dobivenih glasova.

Za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Karlovac članstvo je izabralo aktualnog gradonačelnka Damira Mandića.  Protukandidatkonja Mandiću bila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Novi predsjednik riječke Gradske organizacije HDZ je Josip Ostrogović, a predsjednik Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a ostaje Oleg Butković, doznaje se u ponedjeljak iz stranke nakon jučerašnjih  unutarstranačkih izbora.

Ostrogović je izabran s 349 glasova, a njegov protukandidat Kristjan Staničić je dobio 273 glasa. Dosadašnji predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić nije se kandidirao.

Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a jedini kandidat bio je Oleg Butković, koji je ponovno izabran. 

Saborski zastupnik i bivši ministar turizma Anton Kliman, novi je predsjednik HDZ-a Istarske županije, odlučeno je to na jučerašnjim unutarstranačkim izborima. 

Očekivana je to odluka jer je Kliman jedini obznanio kandidaturu, a pred njim je sada posao konsolidiranja i jačanja HDZ-a u Istarskoj županiji.

"Radit ćemo na jačanju subjektiviteta jer želim da HDZ u Istri bude manje objekt, a više subjekt. U središtu pozornosti bit će svakako ključni projekti za Istru za koje ću lobirati te u suradnji s Vladom i dalje gurati svim snagama",  poručio je novoizabrani predsjednik istarskog HDZ-a Kliman koji je najviše glasova (135) dobio upravo u Puli

Dosadašnji predsjednik HDZ-a Istre Jurica Šiljeg nakon odrađenog mandata na čelu HDZ-a Istre već je ranije obznanio kako se neće kandidirati za tu funkciju. "Vjerujem da će Anton Kliman razumno i pametno voditi stranku u našoj županiji te da će ona iz godine u godinu rasti",  poručio je Šiljeg.

U Puli, najvećem istarskom gradu, za vodstvo stranke borila su se dva kandidata, a uvjerljivo je pobijedio dosadašnji potpredsjednik i pulski gradski vijećnik Petar Ćurić koji je dobio 125 glasova dok je Mihaela Cvek osvojila 24 glasa. 

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, a sada sam spreman nastaviti s radom za dobrobit svih građana Pule", rekao je novi predsjednik pulskog HDZ-a Ćurić.

Komentara 14

DU
Deleted user
10:33 23.11.2020.

Mene bi bilo sram kad bi bio član neke od ovih najvećih političkih stranaka jer bi uvijek imao osjećaj da će me obični ljudi prezirati i ismijavati me iza leđa. Volio bi upoznati nekoga tko je član neke stranke a da nema primisli da će mu to članstvo donijeti samo osobnu korist.

SO
Sobrudolf
11:23 23.11.2020.

Koga briga!

JO
jobr
11:05 23.11.2020.

ahahah elita kradeze mafije,ni jedan pametan i sposoban čovjek se ni ne približava adezeu a kamoli da uđe u stranku da si ne bi ukaljao ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije