Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni prorok

Ovo su najveća Nostradamusova proročanstva

Nostradamus
Wikimedia Commons
14.12.2018.
u 14:00

Proročanstva je pisao u stihovima koji su bili zagonetni i dvosmisleni jer je postojala opasnost da ga proglase vješcem...

Francuski liječnik i prorok Nostradamus rođen je na današnji dan 1503. kao Michel de Nostredame. Njegova knjiga Proročanstva izdana je u milijunima primjeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad tiskana. Proročanstva je pisao u stihovima koji su bili zagonetni i dvosmisleni jer je postojala opasnost da ga proglase vješcem, a želio je i da neupućenima tajne proročanstva ostanu nepoznate.

Najpreciznija Nostradamusova predviđanja koja su se obistinila do sada jesu: Francuska revolucija, veliki požar u Londonu 1666. godine, otkrića Louisa Pasteura, jačanje moći Napoleona i Adolfa Hitlera, dva svjetska rata, nuklearna razaranja Hirošime i Nagasakija, slijetanje na Mjesec, smrt trojice članova obitelji Kennedy, smrt princeze Diane, teroristički napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku 2001...

Video – Ovo su najveća Nostradamusova proročanstva koja su se obistinila:

Nostradamus je pokopan 1566. u uspravnom položaju u zidove crkve u Saloneu.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar poljicanin
poljicanin
14:08 14.12.2018.

A što će biti sa Večernjim listom,kada će propasti?

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
15:17 14.12.2018.

Niste objavili da je Index preuzeo Večernji list.

DE
Dex
17:05 14.12.2018.

kako je uvijek fino pogodil ..................... unatrag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije