Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVILNICI
Povratak na članak

Njemačka u 2022. mijenja cijeli niz propisa: Ovo su najvažnije promjene

Veći porez na CO2, viša minimalna plaća i skuplja poštarina samo su neke od novosti koje Nijemce očekuju u novoj godini

Komentari 6

Avatar Virus.1984
Virus.1984
09:18 17.12.2021.

Dobro je. Već sam mislio da će spriječiti ilegalne imigracije, ali sam se prevario. Nema veze. Ako neko benzincem pregazi ljude na Božićnom sajmu, platit će veći porez na CO2.

VL
SI
sisavac
11:46 17.12.2021.

znači, povećavaju dotacije bogatima, poskupljenje svega će osjetiti jedino najsiromašniji... za auto koji realno vrijedi 30.000 eura, država će dati skoro 10.000 eura, ono, struja... prestali ulagati u plin. odustaju od ugljena. sve ide na obnovljive izvore energije. super. samo, priča košta, i priča podrazumijeva skuplju proizvodnju. ajd vi imajte ljevaonicu i koristite struju. inače, njemačka opet igra jednu lukavu igru. sebe će očistiti od zagađenja, ali, u ni jednom svom novom zakonu, kao što ga ni eu nema, nigdje ne stoji da se vozila sa benzinskim i dizel motorom neće prestati proizvoditi, već samo nova vozila se neće moći koristiti... to znači da će njemačka sveta trojka i dalje štancati dizele i benzince, i plasirati diljem svijeta. njemačka će još 10-15 godina moći gurati ovo, al onda dolazi pad, žestoki. gašenjem termoelektrana, oni ostaju bez el energije, koju ne mogu podmirivati vjetrom i suncem, ne mogu. ulaganja u plinski sustav su zaustavili, jer to kao ne treba. kako misli eu ekonomija biti konkurentna sa najskupljim inputima? zatvoriti svoje tržište za robu proizvedenu energijom ugljena, nafte..? eu ekonomija ne postoji bez izvoza. ako treći svijet koji dolazi k sebi lupi trošarine na eu robu baš zbog ovih protekcionističkih mjera, što mislite kakav će biti standard eu-a?

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:24 17.12.2021.

Kreće raspad.

VL
PR
pravednik2
10:42 17.12.2021.

Nova vlada nema sa ovim promjenama nikakve veze. Sve su promjene bile već od prijašnje vlade usvojene. Inflacija je logična posljedica dugogodišnje novčane politike od strane svjetskih centralnih banaka, ne samo EZB.

VL
ST
stefj
10:18 17.12.2021.

Već ovako imaju najveću inflaciju u novijoj povijesti, ovo će tek napraviti bum cijena. Zar je netko očekivao nešto drugo od crvenih i zelenih?

VL
IG
igorl
09:50 17.12.2021.

Hehe - dakle - dakle - struja se potice, a vecinu imaju na ugljen. A CO2 porez veci. Dakle - sve ce biti puno skuplje i zagadjenije. A sto se tice muskih pilica - skuplja hrana ce definitivno obradovati sirotinju koja broji svaki cent. Garantirano. Dobar posao. Nema sto.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.