Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forbesova lista

Ovo su najutjecajnije žene na svijetu

angela merkel
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
22.08.2012.
u 19:05

Njemačkoj kancelarki društvo u vrhu prave Hillary Clinton, američka državna tajnica, i predsjednica Brazila Dilma Rousseff

Angela Merkel drugu je godinu zaredom zauzela prvo mjesto na Forbesovoj ljestvici najutjecajnijih žena na svijetu. Njemačkoj kancelarki društvo u vrhu prave Hillary Clinton, američka državna tajnica, i predsjednica Brazila Dilma Rousseff. Merkel zauzima i visoko četvrto mjesto na popisu najutjecajnijih ljudi.

"Dok Grčka, Španjolska, Italija i Portugal hodaju po rubu gospodarskog kolapsa, ona se zavjetovala da će učiniti sve što može da održi Europsku uniju. Merkel je također pozvala državnike na obnovu Sporazuma iz Kyota koji obvezuje na smanjenje stakleničkih plinova, a čijem je ratificiranju pridonijela kao ministrica zaštite okoliša tijekom devedesetih", stoji u obrazloženju.

Na četvrtom mjestu nalazi se Melinda Gates, koja uz supruga Billa i tasta Williama predsjedava zajedničkim humanitarnim fondom, peta je izvršna urednica New York Timesa Jill Abramson, a šesta predsjednica indijskog kongresa Sonia Gandhi. Prva dama SAD-a Michelle Obama zauzela je sedmo mjesto, a iza nje je direktorica MMF-a Christine Lagarde. Deveto i deseto mjesto zauzele su Janet Napolitano, tajnica američkog odjela za nacionalnu sigurnost, odnosno glavna operativna direktorica Facebooka Sheryl Sandberg.

Osim državnica i žena iz poslovnog svijeta, na popisu su se našle i pjevačice poput Beyonce (32.), Jennifer Lopez (38.) i Shakire (40.), televizijske voditeljice poput Oprah Winfrey (11.) i Ellen DeGeneres (47.)... Cijeli popis možete pročitati ovdje.

Komentara 6

IR
irani
17:22 23.08.2012.

Sposobne, a pogotovo ako se radi o zenama, mase nesposobnih ne podnose, jer ih podsjecaju na vlastitu nistavost.

Avatar emilsali
emilsali
19:23 22.08.2012.

Hilari Klinton Američki državni sekretar, a u slobodno vreme odličan stand-up komičar. Često pravi turneje po svetu na kojima je prati veliki broj telohranitelja. Hilari u Etiopiji: -Dragi moji, Etiopija ima potencijal da postane zemlja najbolje snabdevena hranom, ne samoamo u svom okruženju, već možda i u celoj Africi ! Uskoro će ovde biti problem gojaznost ! Hilari u Nigeriji: -Prijatelji, Nigerija će postati najbogatija zemlja u regionu. Ja sam uverena u to. Ljudi neće znati šta da rade sa parama. Hilari u Barbadosu: -Ova zemlja ima potencijal za širenje. Mnogi misle da je ovo nemoguće, jer je cela zemlja ostrvo, ja vidim dalje od toga, prevazilazim te prepreke i detalje ! Klintonka u Srbiji: Srbija će ući u EU. I ne samo to ! Srbija ima potencijal da postane lider u celoj Evropi !

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
14:33 23.08.2012.

Kume moj to ti demokratska mantra, reci sta treba i gdje treba , takvi je i njezin Boss. Obecao je svima sve i sad poslije 4 godine Ameri su vidjeli sto ima od tog obacanja , ukratko , nista !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije