Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduzimaju dah

Ovo su najbolje ovogodišnje fotografije divlje prirode!

Wildlife Photographer of the Year
Foto: Greg du Toit/Wildlife Photographer of the Year
1/10
18.10.2013.
u 17:39

Međunarodni fotonatječaj Wildlife Photographer of the Year proglasio je ovogodišnje pobjednike

Od polarnih medvjeda koji vrebaju u ledenim vodama, do krune izrađene od beba krokodila, pobjednici fotonatječaja Wildlife Photographer of the Year 2013 zabilježili su lećom kamere prirodu u njenim najfascinantnijim izdanjima.

Ovogodišnji ukupni pobjednik tradicionalnog natječaja u organizaciji britanskog Prirodoslovnog muzeja i BBC-a Worldwide je južnoafrički fotograf koji se zbližio s afričkim slonovima te je uhvatio trenutak dok se krdo slonova reflektira na vodenoj površini. Fotograf Greg du Toit svojim je intimnim portretom slonova u rezervatu Tuli Game Reserve u Bocvani pobijedio konkurenciju od čak 43.000 prijava iz 96 zemalja, a sveukupno za veliku izložbu odabrano je 100 najboljih fotografija.

Najmlađi pobjednik 14-godišnji je fotograf Udayan Rao Pawar koji je osvojio Young Wildlife Photographer of the Year 2013 za fotografiju na kojoj majka poput krune nosi svoje male krokodile na glavi.

Pobjednici natjecanja su proglašeni na svečanosti održanoj u Prirodoslovnom muzeju u Londonu, a fotografije su za javnost otvorene od petka 18. listopada sve do 23. ožujka iduće godine.

>>Skrivena kamera: Snimili što rade medvjedi kad su sami u šumi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije