Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a gdje smo mi?

Ovo su najbolje države za radnike! Pogodite koja je Hrvatska

Human Capital Report
Svjetski ekonomski forum
07.10.2013.
u 08:37

Autori su kreirali "Human Capital Index" na osnovi 51 varijable te ustanovili kako najviše prostora za poboljšanje ima na Bliskom istoku i u Africi.

Švicarska, Finska i Singapur države su koje najbolje tretiraju svoje radnike sudeći prema izvještaju "Human Capital Report" Svjetskog ekonomskog foruma.

Ta organizacija rangirala je države u četiri područja: obrazovanje, zdravstvo, zaposlenost i "okruženje". U četvrtoj kategoriji ispituju se radno zakonodavstvo, prometna i komunikacijska infrastruktura koje utječu na mogućnost ljudi za rad.

Prema ovom izvještaju, najbolji radni uvjeti su u sjevernoj Europi. Autori su kreirali "Human Capital Index" na osnovi 51 varijable te ustanovili kako najviše prostora za poboljšanje ima na Bliskom istoku i u Africi.

U top 10 država za radnike su uz Švicarsku, Finsku i Singapur još i Nizozemska, Švedska, Njemačka, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska i Kanada.

Hrvatska se našla na 46. mjestu od 122 države. Po obrazovanju smo na 38. mjestu, zdravstvu 24., "okruženju" 60., a najlošije stojimo po radnoj snazi i zaposlenosti, gdje smo zauzeli 88. mjesto.

>>Imamo dvostruko veći deficit i nezaposlenost od Mađarske

>>Gospodarstvo ne može podnijeti državu koja troši 131 milijardu kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije