Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavirite na Google Maps

Ovo su lokacije novih policijskih kamera, provjerite gdje se nalaze

kamere
Foto: Google Maps
1/3
31.05.2019.
u 14:29

Inače, do kraja godine sva kućišta, kojih je 122 i u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera, bit će postavljena u cijeloj Hrvatskoj

Na mobilnim aplikacijama Google Maps za Android i iOS posljednjih su se dana počele pojavljivati informacije vezane uz sigurnost prometa. Naime, netko se potrudio i označio mjesta gdje su postavljene kamere na hrvatskim cestama.

Tako će vam prilikom vožnje dobro doći da zavirite na Google Maps i provjerite gdje se nalaze kamere.

Podsjetimo kako je Večernji list već pisao da je Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR). Do kraja godine sva 122 kućišta, u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera, bit će postavljena u cijeloj Hrvatskoj.

Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju.

Ovaj “kontingent” fiksnih kamera za nadzor brzine bit će raspoređen na 17 policijskih uprava.

Video: Kamerama protiv jurnjava na hrvatskim cestama
 

Ključne riječi

Komentara 68

NI
Niknaknok
17:05 31.05.2019.

Samo gulite nas koji smo ostali i drljamo po cestama od jutra do sutra za plaću ispod hrv. prosjeka kako bi namakli za uhljebe što primaju iz proračuna iznad prosjeka.

Avatar Asterix
Asterix
17:47 31.05.2019.

Vlast vole reči da postavljaju kamete radi sigurnosti i da nije cilj punjenje proračuna. Ako je tako neka postave veliki natpis prije i pored kamere "kontrola brzine".

BS
@bserver
16:22 31.05.2019.

Država, županije, gradovi..svi ulažu, pod krinkom lažne brige o sigurnosti, u sofisticirane sustave za uzimanje novca. Novac je uvijek i stalno na prvom mjestu interesa onih koji imaju vlast. 16.04 2019.god. održana je u hotelu Esplanade, tematska konferencija na temu prijedloga novog zakona o sigurnosti cestovnog prometa. Ministri Božinović i Butković "odverglali" su svoje klišeizirane priče iz kojih se nigdje nije moglo uočiti gdje se ulaže u zaštitu vozača. Kada su izloženi po život opasnim rizicima zbog propusta onih koji održavaju prometnu infrastrukturu. O tome nema ni slova u prijedlogu zakona. Kao ni o prevenciji ili edukaciji! Isključivo se radi na penaliziranju građana. Gospodo iz Vlade, to nije zakon o sigurnosti nego o odmazdi! Koja bez sumnje ima smisla kada se grubo narušava tuđe živote bezobzirnom vožnjom. Ali to nije temelj. Prvo treba poraditi na kolnicima, vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji, pružnim prijelazima, pješačkim prijelazima, nogostupima-naročito kod škola, održavanju cesta i autocesta i niz drugih pretpostavki da promet uopće funkcionira. Desetak dana nakon susreta u Esplanadi, u srcu Zagreba, u Vlaškoj ulici obnovljena je horizontalna signalizacija. Boja na kolnicima, koja je korištena, nije protuklizna. Umjesto te, u običnu su ubacili malo kvarcnog pijeska. To je za motocikliste i bicikliste smrtna zamka. Kod svake kiše! Kao da se vozi po ledu! Gdje je tu namjera države da podigne razinu sigurnosti u cestovnom prometu!? NIGDJE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije