Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U bojama zastave

Ovo se rijetko viđa: Fasada kuće u BiH privlači pažnju baš svakog prolaznika

Bihać: Kuća u bojama bosanskohercegovacke zastave
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
20.09.2022.
u 13:40

Mnogi se zaustavljaju pored kuće, fotografiraju se i čude njezinoj vanjštini na kojoj je žuto-plavom bojom i bijelim zvjezdicama oslikana zastava BiH i od stiropora zalijepljen stilizirani ljiljan.

Kuća koja se nalazi uz cestu kojom iz Bihaća stižete na granični prijelaz s Hrvatskom (Ličko Petrovo Selo) privlači pažnju baš svakog prolaznika. Razlog je nesvakidašnja fasada koja je obojana u bojama zastave Bosne i Hercegovine.

Mnogi se zaustavljaju pored kuće, fotografiraju se i čude njezinoj vanjštini na kojoj je žuto-plavom bojom i bijelim zvjezdicama oslikana zastava BiH i od stiropora zalijepljen stilizirani ljiljan.

Lokalni portali pišu kako je fasada djelo majstora Derviša Kurića iz obližnjeg sela Muslići, a u nju je uloženo oko 5.000 KM, koliko su koštale boje i izrada.

13.09.2022., Bihac, Bosna i Hercegovina - Kuca u bojama bosanskohercegovacke zastave. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Fasada je izrađena 2014. godine. Razmišljali smo kakvu bismo i odlučili se za ovu. To je posebno priznanje našoj nogometnoj reprezentaciji - kazao je svojedobno sin vlasnika kuće, Ajdin Kurtović za Cazin.net.

Video - Ove bi stvari svako kućanstvo trebalo imati za slučaj nestanka struje, vode i goriva

Ključne riječi

Komentara 6

SP
Stari panj
14:55 20.09.2022.

Ovo Hrvat ili Srbin nikad ne bi napravili.

UV
Uvijeksevratim
13:58 20.09.2022.

Da mu netko ponudi 100 maraka da je preboja u boje vatikanske zastave, prihvatio bi ponudu bez puno razmišljanja. Jer takvi su ti tzv. Bošnjaci, kako vjetar zapuše. I vjeru su za večeru prodali.

BE
Berislav12
15:32 20.09.2022.

To neki musliman - bošnjak utvrđuje sam sebe koliko je vjeran zastavi koju je smislio TREĆERAZREDNI MEĐUNARODNI ČINOVNIK koja ništa ne znači o nikoga ne predstavlja. Bošnjaci je vole, jer nikad do sada nisu imali zastavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije