Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA KRITIKA

'Ovo je totalitarna vlada iz '45., s ministrom komesarom i skojevcem'

'pozaic.1'
''
10.02.2012.
u 19:25

– Drug komesar 1945. je rekao: "Nema Boga!" i - nema Boga. Danas drug komesar kaže: "Nema čovjeka-embrija!" i - nema čovjeka-embrija.

Pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić nazvao je aktualnu vladu totalitarnom "iz 1945.", a ministra zdravlja komesarom i skojevcem.

Osvrćući se u propovijedi, na misi za kardinala Stepinca, kako javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, mons. Pozaić osvrnuo se i na aktualnu raspravu o izjavi ministra Ostojića o početku ljudskog života i rekao da smo se "prošlih dana naslušali začudnih antropologija i sofizama o čovjeku malom i velikom, moćnom i slabom, morali smo slušati svakojaka govorenja o prvenstvu nekih interesa jednih nad temeljnim pravom na život drugih".

– Sukladno zacrtanome, giljotina je proradila, nije zarđala: Glave članova Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju već su se otkotrljale. Istini za volju: mandat im nije istekao, zakon se nije promijenio; promijenila se partija – rekao je mons. Pozaić, podsjetivši da su izjavu ministra o početku ljudskog života hrvatski biskupi ocijenili kao "nestručnu, nehumanu, ideološki motiviranu".

– Vraća li se to 1945., kad je vrijedilo: Drug komesar je rekao: "Nema Boga!" i - nema Boga. Danas drug komesar kaže: "Nema čovjeka-embrija!" i - nema čovjeka-embrija. Za jedne može biti, u razna doba – za druge ne. Ovisi o procjeni i samovolji pojedinca-partijca. Skojevci su opet u modi. Ignorancija i arogancija imaju pravo javnosti. Notorna je komunistička ideologija: sve što nije na liniji partije, tim samim je osuđeno kao rigidno i konzervativno, klero-fašističko – rekao je biskup Pozaić.

– Takvih smo se floskula naslušali 50 godina tijekom udružene zločinačke komunističke diktature u 20. stoljeću. Takvi se stavovi danas opravdavaju prizivom na 21. stoljeće. Po očitovanoj ignoranciji i aroganciji, koju do danas nitko nigdje nije demantirao, mogli bi pripadati u 21. stoljeće - prije Krista! Tamo nekamo gdje nema ni embriologije, ni Dekaloga, ni Hipokrata. Kako je moguće u državi Hrvatskoj, danas, zastupati tako ekstremno rigidne i zaostale, ideološki zaslijepljene partijske stavove? Jednostavno: moguće je - jer u Hrvatskoj nije provedena lustracija – ustvrio je on u svojoj homiliji, upozorivši da je premijer elektronsku poštu građana, koju je inicirala građanska akcija "I ja sam bio embrij", nazvao "spamom", tj. smećem.

– Valja se upitati, znači li to da su za predsjednika Vlade i svi ti hrvatski građani, koji su se usudili iznijeti svoje mišljenje, također: "spam" = smeće?! Koji si predsjednik vlade, demokratske, može to dopustiti, i opstati? Može onaj - totalitarne, iz '45.! – rekao je mons. Pozaić, dodavši da "na prežalosnom sramotnom procesu, iz onih drugarskih, navodno antifašističkih vremena, čula se riječ čovjeka smirene savjesti, riječ Blaženika: "Moja je savjest čista!", zaključivši da je Stepinčeva "savjest bila nježna, osjetljiva na dobro i zlo, Bogu i čovjeku vjerna".

Komentara 1312

OB
-obrisani-
14:59 11.02.2012.

\"Stepinac: Sa svojim narodom hoću da budem i ako je Božja volja i poginuti. Pazite da ostavite sinu za baštinu vjeru! Što mu koriste milijuni ako izgubi vjeru! Naprotiv, ako mu ništa drugo ne ostavite, nego samo vjeru bit će sretan!\"

OB
-obrisani-
14:59 11.02.2012.

.Zakon o umjetnoj oplodnji se donosi za SVE koji žive u HR, a ne samo za katolike, tako da ljudi imaju izbora, . a katolici se mogu držati svojih načela, ne moraju koristiti sve blagodati ovog zakona. ....sex, samo zaza reprodukciju.....hi hi hi . .

OB
-obrisani-
15:00 11.02.2012.

10 veljače slavimo Stepinčevo. Kardinal koji je nepravedno osuđen. On je bio netko nadbiskup Zagrebački u teškom vremenima kada je katolik bilo jako teško. Na današnji dan sjetimo se ovog velikana vjere. Mislim da bi svima mogao biti primjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije