Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz-ova inventura

Ovo je Karamarkov tim s kojim će u oštru ofenzivu na Milanovića

'15.05.2012., Zadar - Bivseg ministra Tomislava Karamarka u Zadru je ugostio Bozidar Kalmeta gdje se u hotelu Kolovare odrzao skup u sklopu predizborne unutarstranacke utrke. Photo: Filip Brala/PIXSEL
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
1/6
18.06.2012.
u 10:30

HDZ-ova inventura kaže da je Kukuriku vlada opasno nekompetentna. To još nije Vlada u sjeni nego je riječ o dijelu tima koji preuzima odgovornost za tzv. odbore HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smatra da je stranka pristojno stabilizirana, a nema se više vremena baviti sobom, s obzirom na sve dramatičnije pokazatelje o stanju u državi. Stoga od danas kreće novi, obnovljeni HDZ koji preuzima odgovornost glavne oporbene stranke. Kukuriku vlada, kako kraće vole u HDZ-u zvati ovu vladu, “više neće biti u hladovini”.

Kao dokaz da HDZ nije gubio vrijeme, nego se počeo pripremati za ofenzivu na vladu Zorana Milanovića, na novinskoj konferenciji u središnjici stranke HDZ predstavlja “inventuru prvih šest mjeseci Kukuriku vlade i (ne)ostvarenih obećanja iz famoznog plana 21”, kako stoji u pozivu na konferenciju. Osim Karamarka, inventuru potpisuju još i Davor Stier, Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Davorin Mlakar i Damir Jelić. Podijelili su se prema područjima rada Milanovićeve Vlade, a vode i odbore u tzv. vladi u sjeni HDZ-a.

Benigni mail M. Holy

T. Karamarko objasnit će da HDZ radi inventuru zbog bolje budućnosti Hrvatske, koja je ugrožena ovakvim vođenjem. HDZ smatra da svi dosadašnji propusti Milanovićeve Vlade dalekosežno vode u katastrofu za Hrvatsku. U tom će kontekstu spomenuti i dramu oko HE Omble. Smatra, naime da se tu Vlada igra dječjeg vrtića i provodi unutarkoalicijski rat, a situaciju rješavaju micanjem ministrice na temelju benignog maila. – Umjesto stotinu, dobili su dvjesto dana, što im ništa nije značilo. A da smo pretiha oporba, ne slažem se. Čut ćete nas, izjavio je u nedjelju Karamarko, najavljujući “inventuru”.

D. Stier, zadužen za vanjsku politiku, analizirao je i na presici će govoriti o nesnalaženju Kukuriku vlade i osobno premijera Milanovića u međunarodnim odnosima. Primjerice, u svom nedavnom intervjuu Večernjem naveo je da je premijer “dobio javni šamar od Janše”. D. Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a zadužen za zdravstvo, ukazat će na negativne promjene u sustavu zdravstva i analizirati zašto pada standard usluga. On drži da će se Milanović, nastavi li se tako, u skladu s promijenjenim imenom i moći brinuti samo o onima koji su zdravi.

Opasni cirkus s mostom

D. Mlakar, zadužen za rad Sabora i pravosuđe, predstavlja inventuru svih prijedloga koji su stigli iz Vlade na raspravu u Sabor. Analiza pokazuje da nije stigao nijedan konkretan prijedlog zakona, osim nekih ideoloških, a u 99 posto slučajeva traži se rasprava po hitnom postupku. D. Milošević analizirao je gospodarsku politiku koalicijske vlade.

U inventuri skreće pažnju na to da je, apsurdno, jedina “konkretna” odluka koju je donijela Vlada - povećanje PDV-a na 25%. Smatra da vlast plače zbog pada BDP-a, a sami zaustavljaju politički motiviranom odlukom najveću i pripremljenu investiciju - izgradnju pelješkog mosta. To ima dalekosežne posljedice ne samo za gospodarski rast, nego i na državni suverenitet. D. Jelić zadužen je za inventuru školstva i znanosti.

Analiza pokazuje da je na djelu politički cirkus oko državne mature, motiviran izborima u SDP-u, a HDZ osuđuje i ukidanje Vijeća za normu hrvatskog jezika i u tome vide povratak na “srpsko-hrvatski” standard.

Komentara 37

DD
d5_dacho
11:19 18.06.2012.

Nekompetentni o kompencijama. Ima li g. Karamarko ispitivati tuđe kompetencije a da prethodno ne 'verificira' vlastite kao i stranke čiji je bio član - i ne samo član već i ministar u Vladi. On će pričati o Tuđmanu i Titu, pjeniti se na internim dermekima u stranci, a kad treba nešto javno reći - izgubi značajne teme o sebi, svojima i 'repovima'. Gospodine Karamarko, napravite malo reda u vlastitom kokošinjcu - provjerite kompetencije 'tima' kojim želite osvojiti vlast. I napokon, podsjetite se i vlastite odgovornosti za stanje u kojem se naša Država nalazi nakon vašeg kompetentnog sudjelovanja u 'vlasti' Vaše stranke!!!! Od isprike za sve što ste do sada radili - MUK!!!???

ST
stevica
11:20 18.06.2012.

Bandu treba pohapsiti a prvog ovog spijuncinu koji je blagoslovio pljacku. Zaista smo banana drzava bez pravosudja i zakona.Pljackasi se krevelje i smiju svima nama,setaju slobodni a mi pricamo gluposti da Sjeverna Koreja nema demokratije. Prava demokratija je tamo a mi smo zemlja bez zakona,jer ovi pljackasi bi tamo pili svoj urin za sve ono sto su opljackali.

CH
CH2710
10:55 18.06.2012.

. Banda se okuplja i kreće u napad... kako bi opet mogli krasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije