Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa sretnim završetkom

Ovo je 5 najneobičnijih otmica zrakoplova u posljednjih 15 godina!

Avion
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
29.03.2016.
u 19:40

U slučajevima koji slijede otmicu su najčešće prouzročili pojedinci koji su na taj način namjeravali riješiti svoje osobne probleme, a na svu sreću gotovo sve otmice završile su brzo, sigurno i bez većih posljedica

Današnja otmica egipatskog putničkog zrakoplova EgyptAira samo je jedna u nizu neobičnih otmica aviona. Uz pomoć france24.com za vas smo izdvojili pet najneobičnijih otmica zrakoplova u posljednjih 15 godina. U slučajevima koji slijede otmicu su najčešće prouzročili pojedinci koji su na taj način namjeravali riješiti svoje osobne probleme, a na svu sreću gotovo sve otmice završile su brzo, sigurno i bez većih posljedica.

1. Navodno pijani ukrajinski državljanin oteo je 7. veljače 2014. avion Pegasus Airlinesa na letu između Krakova i Istanbula. Neimenovani Ukrajinac, koji je tvrdio da ima detonator, vikao je tijekom leta: "Idemo u Soči", ruski grad u kojem su u tijeku bile Zimske olimpijske igre. Avion je u pratnji turskih F-16 aviona stigao do Istanbula gdje su pripadnici antiterorističke organizacije izveli napad i pijanog muškarca brzo savladali.

2. Muškarac u invalidskim kolicima i njegov sin oteli su zrakoplov s 25 putnika na letu iz Firence u Neivu u Kolumbiji u rujnu prošle godine. Avion je prisilno sletio u glavnom gradu Kolumbije, Bogoti. Putnici tvrde sa su muškarci tvrdili da kod sebe imaju granate, a otmicom zrakoplova htjeli su opravdati policijsku pretragu njihova doma 14 godina prije u kojoj je otac ranjen nakon čega je završio u invalidskim kolicima.

3. Pobunjenici revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) oteli su zrakoplov na putu za Bogotu i prisilili ga da sleti na autocestu u južnoj Kolumbiji. Na letu je bilo 37 putnika, a jedan od njih, senator Jorge Gechem, otet je i držan u zatočeništvu punih šest godina. Otmica se dogodila 20. veljače 2002. godine.

4. U kolovozu 2007. godine jedan državljanin Egipta i jedan državljanin Turske oteli su avion s više od 140 putnika na letu iz Cipra predstavivši se kao pripadnici zločinačke organizacije Al-Qa'ide. Pilotu su naredili da vozi prema Siriji i Iranu. Avion je prisilno sletio u turskoj Antalyji na benzinskoj postaji. Žene i djecu otmičari su odmah pustili, a većina ostalih putnika u tom trenutku uspjela je pobjeći kroz stražnji izlaz. Drama je okončana nekoliko sati poslije kada su se otmičari sami predali policiji. 

5. Bolivijski propovjednik i bivši ovisnik Jose Marc Flores Pereira  10. rujna 2009. godine oteo je Aeromexicov zrakoplov na letu iz Cancuna u Mexico City sa 104 osobe govoreći da ima božansku misiju. Stotinjak talaca slušalo je bez oklijevanja njegovu propovijed tijekom koje je isticao da su limenke koje je držao zapravo bombe. Nakon što je uhićen neposredno nakon slijetanja, Peraira je kazao kako je morao upozoriti Meksiko da mu prijeti opasnost od potresa.

>>Talačka kriza završila, otmičar uhićen. Tražio puštanje zatvorenica u Egiptu

>>Ostaci zrakoplova vjerojatno pripadaju nestalom MH370

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije