Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni uzročnici požara
Povratak na članak

Ove kućanske uređaje obavezno morate isključiti iz struje kada ih ne koristite, ne palite ih ni kada spavate

Kućanski uređaji ne smiju se ostavljati bez nadzora jer su oni jedni od glavnih uzročnika požara u kućanstvima, a posebno su 'opasni' mali kućanski aparati koji nam uvelike olakšavaju život, ali ga u sekundi mogu i zagorčati

Komentari 18

BO
Bojans
10:29 06.11.2022.

Ne mogu gasiti hladnjak kada idem van

VL
TE
Templo
09:52 06.11.2022.

Ne "palite" iih ni kad spavate? Kako da palim neki kucanski aparat? Da ga stavim na zapaljena drva ili da ga polijem benzinom ili da stavim kocke za potpalu pa da tako "palim" aparate?

VL
ES
estuar
17:37 06.11.2022.

Znao sam jednog tipa koji nije ni fen uključivao u struju kad ga je koristio. Doduše, bio je potpuno ćelav, tako da i nije bilo neke štete. Iz istog se razloga pridržavao te protupožarne mjere ni kad je koristio uređaj za kovrčanje kose. Bio je toliko protupožarno savjestan da mu je Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila zlatnu sjekiricu i počasno članstvo u adezeju. Ali, nevolja nikad ne spava! Požar mu je ipak progutao stan. Kako? Pošto se za mjerenje protoka vremena koristio isključivo pješčanim satovima, jedan od njih mu je stajao na prozorskoj dasci. Sunce, taj požarni propalica, osvijetlio je svojim paklenim zrakom staklenu konstrukciju prozorske klepsidre i fokusirao se na obližnju otvorenu brošuru "Kako spriječiti požar?". Ukratko, stan je izgorio, a protupožarni dobričina ostao i bez sjekirice i bez članstva u adezeju. Poslije se pročulo i da je svrbin, pa ne čudi da je počinio samomor; bacio se u Vezuv.

VL
DU
Deleted user
20:41 06.11.2022.

Zna li gospon vatrogasac razliku između "izvući iz utičnice" i " isključiti na prekidaču" ili zaista preporučuje iščupati iz utičnice i mašinu za rublje, štednjak, televizor, ruter (😁), pa i hladnjak. Ekspert za struju i trošila. Ima li još kojii savjet koji nije njegovo područje? Moźda nešto iz epidemiologije ili pedagogije...

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
16:10 06.11.2022.

Produžni kablovi jesu problem, ali sve ostalo je nevjerojatno... Polovicu tih uređaja koji su nabrojani uopće ne mogu isključiti, osim ukoliko ne izvadim ili pomjerim uređaje. U Americi perilice, štednjak, hladnjak i napa ostaju priključeni decenijama.

VL
PO
poluvodič
11:27 06.11.2022.

Ja inače ostavim napu da radi preko noći, pročišćava zrak.

VL
Avatar Dars
Dars
16:36 06.11.2022.

Karolinaaaa..... :-))))))

VL
IR
Irena1956
18:29 06.11.2022.

Produžne kablove ne volim nikako, ali kad prije nije bilo toliko aparata, no tu bi se trebalo nešta napraviti, ali sve ostalo, da palim perilicu, i odem u vrt, popodne, ili palim u 10,i odem u spavaću sobe, neznam šta je razlika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.