Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU Brodsko-posavska

Ove godine 13 posto manje kaznenih djela nego lani

policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.12.2014.
u 16:28

Ukupna razriješenost kaznenih djela općeg kriminaliteta iznosi 53,6 posto, dok je lani iznosila 53 posto

Iz Policijske uprave brodsko-posavske izvijestili su kako je u prvih jedanaest mjeseci ove godine evidentirano 1479 kaznenih djela, 13,4 posto manje nego lani. Od toga su počinitelji bili odmah poznati u 428, a naknadno su otkriveni u 431 slučaju. U 620 kaznenih djela počinitelji su ostali nepoznati.

Ukupna razriješenost kaznenih djela je 59,8 posto, a u istom razdoblju iznosila je 58,8 posto. U strukturi kriminaliteta ukupno je 1270 kaznenih djela općeg kriminaliteta od kojih 173 pripadaju grupaciji kaznenih djela počinjenih na štetu mladeži i obitelji, 72 kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 53 kaznena djela iz oblasti sigurnosti cestovnog prometa, 49 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, 34 kaznena djela organiziranog kriminaliteta i jedno kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju koje pripada grupaciji kaznenih djela suzbijanja terorizma.

Ukupna razriješenost kaznenih djela općeg kriminaliteta iznosi 53,6 posto, dok je lani iznosila 53 posto. Tijekom proteklih jedanaest mjeseci je evidentirano 2350 prekršaja protiv javnog reda, od čega je 586 prekršaja protiv javnog reda i mira, te 1764 prekršaja iz ostalih zakona. U odnosu na isto razdoblje lani, prekršaja je manje za 7,7 posto. Prekršaja protiv javnog reda i mira je za 22,2 posto manje nego lani, a u njima su sudjelovale 803 osobe. Na graničnim prijelazima odbijena su 924 ulaza u Hrvatsku i 354 izlaza iz RH. Zabilježena su 54 požara, što je za 49,5 posto manje nego lani. Od ukupnog broja požara, 38 su na građevinskim objektima, 9 na otvorenom prostoru i 7 na prometnom sredstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije