Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Garešnica

Ovčar Rex jedini je vidio kako je Alen potegnuo pištolj i pucao

\'29.12.2010., Garesnica - Slucaj ubojstva i samoubojstva u Garesnici, supruga Alena Krasevca, Jelena bila je u vidnom soku i drugog dana i nije znala sto je Alena nagnalo na takav okrutan cin, a u pr
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
29.12.2010.
u 19:30

Gordana mu je od malih nogu pružila više pažnje i ljubavi od bilo koga drugog. Da sam bio u stanu, i na mene bi vjerojatno zapucao, rekao je Alenov otac Josip Kraševac

Ni dan poslije nezapamćene tragedije nitko u Garešnici ne nalazi odgovor na pitanje što je to 35-godišnjeg Alena Kraševca, vlasnika autopraonice "Sjaj", potaknulo na suludi čin u kojem je hicem iz pištolja ubio svoju maćehu Gordanu, a potom na isti način presudio i sebi. Nikomu nije jasno što se dogodilo u njegovoj glavi, jer prema tvrdnjama svih koji su ga poznavali ništa nije upućivalo na takvu tragediju. Iza sebe je ostavio 24-godišnju suprugu Jelenu i 11-mjesečnu kćer Leonu, koje su u vrijeme tragičnog događaja bile u drugoj sobi roditeljskog stana na drugom katu zgrade u Ulici Vladimira Nazora u središtu Garešnice.

>>Mirni i povučeni mladić ubio maćehu pa potom presudio i sebi

Sat i pol prije pili kavu

Otkako se prije godinu i pol dana oženio, Alen je prešao živjeti u Lovran pridruživši se supruzi koja u Opatiji studira već petu godinu. Posao u autopraonici prepustio je umirovljenu ocu Josipu, koji mu je tako pomagao jer Alen u Lovranu nije imao posao pa se brinuo o kćeri. Nagađanja da je upravo autopraonica bila razlog Alenova nezadovoljstva koje je završilo tragičnim događajem još šokirani otac Josip jučer je odlučno odbacio. Zatekli smo ga u uredu praonice koja mu je sada drugi dom jer je stan zbog nedovršena očevida i danas bio zapečaćen.

– Neprestano razgovaram s Jelenom i sa svima, ali nitko ne vidi razloga tom tragičnu činu – kazao je Josip i dodao da je to iracionalan postupak koji bi razumjeti mogao samo psihijatar.

– Nije bilo nikakva razloga da ubije Gordanu jer mu je ona od malih nogu pružila više ljubavi i pažnje od bilo koga drugog – nastavio je utučeni Josip i dodao kako vjeruje da bi Alen sigurno pucao i na njega da je kojim slučajem bio u stanu.

Što je njezina Alena potaklo na taj čin, vidno potresena danas nije mogla reći ni supruga Jelena koju smo zatekli na groblju na kojem je morala rješavati formalnosti oko pogreba.

– Ne znam što bih vam uopće rekla, još sam i sama šokirana – jedva je promucala dodavši da je u trenutku tragedije s kćeri bila u drugoj sobi. Jedini pravi svjedok tragičnog događaja njemački je ovčar Rex, kućni ljubimac, potvrdila nam je susjeda Ružica koja s obitelji Kraševac već više od 25 godina živi vrata do vrata.

– Bila sam kod njih na kavi samo sat i pol prije toga i ništa nije upućivalo na tragičan događaj – kazala je susjeda i dodala kako ni sama još ne može vjerovati da se to dogodilo.

– To su krasni ljudi koji nikada nisu bili skloni nikakvoj agresiji i jednostavno mi je neshvatljivo da se to dogodilo – tvrdi Ružica i dodaje kako Alena poznaje još od malih nogu i nikada nije mogla ni zamisliti da bi bio kadar ovakvo što učiniti.

Prihvatila ga kao sina

– Gordana je bila krasna osoba i svi su je voljeli. Bila je prava dama, ali i vrlo brižna prema svima, posebno prema Alenu kojeg je prihvatila kao svoje dijete – kazala je šokirana susjeda Ružica i dodala da je ljubav koju je pokazivala prema Alenu bila čak i veća od one što ju je imala za vlastita sina iz prvog braka.

Komentara 5

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
08:43 30.12.2010.

Dali ce ovcar Rex biti pozvan na saslusavanje? A sta ako da lazni iskaz?

OB
-obrisani-
09:07 30.12.2010.

Policija posjeduje ,,detektor laži

PU
placenik_udbe
09:13 30.12.2010.

jel rex u statusu svjedoka ili svjedoka - pokajnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije