Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZID NOVCA

Dva milijuna dolara: Ovako se 
dijele poticaji u poljoprivredi!

Kineski zid novca, isplata poticaja poljoprivrednicima
Foto: Reuters/ PIXSELL
15.01.2014.
u 20:01

U selu Jianshe poljoprivrednicima koji su u protekloj godini uspješno obrađivali svoje parcele podijeljeno je više od dva milijuna američkih dolara, naravno u kineskoj valuti yuan.

Ceste kineske provincije Sečuan ovog proljeća sigurno neće biti blokirane traktorima nezadovoljnih seljaka jer je poljoprivrednicima upravo isplaćen zasluženi iznos poticaja za obradu zemlje ostvarene u prošloj godini. U selu Jianshe poljoprivrednicima koji su u protekloj godini uspješno obrađivali svoje parcele podijeljeno je više od dva milijuna američkih dolara, naravno u kineskoj valuti yuan.

U središtu mjesta uoči podjele poticaja napravljen je pravi zid od novčanica, a 340 seljana, koji su stigli po zaslužene poticaje, strpljivo je čekalo isplatu oko “kineskog zida novca”. Kada su se svi koji su trebali podići novac okupili, počela je i svečanost podjele poticaja, a zadovoljni poljoprivrednici ponosno su se fotografirali s iznosima koje su prema uloženim vlastitim sredstvima i uspješnosti uzgoja posađenih kultura zaslužili. Poljoprivrednici su u ovoj godini najavili još bolje i uspješnije urode.

>> Kinezi grade repliku Titanica u prirodnoj veličini od 165 mil. $

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
20:12 15.01.2014.

Ministar Jakovina je trebao otputovati u Kinu, a ne na Bali, možda bi nešto i naučio!

ZJ
Zjako
20:28 15.01.2014.

Da je od drek... kod nas bi ga ukrali političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije