Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ovakav zdravstveni odgoj je 'diktatura duhovnog proleterijata'

HDZ-ovi Damir Jelić i Ante Čorušić pojasnili su da se ne protive cijelom zdravstvenom odgoju nego samo četvrtom modulu koji govori o seksualnosti
05. rujna 2013. u 12:36 0 komentara 17 prikaza
zdravstveni
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

 – Dopustite opcije, neka zdravstveni odgoj bude izborni predmet poput vjeronauka i neka se prestane nametati volja manjine nad većinom, poručili su vladajućima danas HDZ–ovi Damir Jelić i Ante Čorušić govoreći o zdravstvenom odgoju.

Pojasnili su da se ne protive cijelom zdravstvenom odgoju nego samo četvrtom modulu koji govori o seksualnosti.

– Zdravstveni odgoj u ovakvom obliku je nametanje volje i jednoumlja. Na vlasti je u ovom trenutku jedna agresivna skupina koja terorizira većinski narod. Kad sam išao u gimnaziju i na fakultet, bila su nam nametnuta dva predmeta – marksizam i teorija i praksa samoupravnog socijalizma. Boreći se za ovu zemlju vjerovao sam da se nikada više neće dogoditi da manjina terorizira većinu, ali upravo se to događa sa zdravstvenim odgojem – komentirao je predsjednik HDZ–ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić koji je uvođenje takvog zdravstvenog odgoja nazvao "diktaturom duhovnog proletarijata".

Kritizirao je i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića za kojeg tvrdi da je "ilegalni docent".

– Jovanović je apsolutno neodgovorna osoba, postavljen na mjesto ministra, a kakav je znanstvenik? Gdje je ministar znanosti Jovanović postao ilegalni docent? Sve što je u znanosti napravio jest da je prodavao lijekove. Docent je navodno na fakultetu u Osijeku, rođen je u Rijeci, a predaje navodno u Lovranu. Postao je ilegalni partijski aparatčik koji je zahvaljujući vlasti postao docent – jasan je Ćorušić koji dobro mišljenje nema ni o autorima dijela zdravstvenog odgoja Aleksandru Štulhoferu i Dubravku Lepušiću. Štulhofer je, kaže, samozvani seksolog, a sumnja i u Lepušićeve kvalifikacije budući da je postao docent na veleučilištu u Travniku.

– Hoće li docenti iz Travnika učiti hrvatsku djecu spolnosti? Da je bio kvalitetan, bio bi docent u Zagrebu – nastavio je Ćorušić kritizirati te zaključio kako je sa svojom suprugom odlučio da neće slati svoju djecu na zdravstveni odgoj. Njegov stranački kolega Damir Jelić pak misli da je vladajućima ljeto očito prekratko trajalo s obzirom na to da nisu imali vremena za organiziranje svog posla, pa sa svime kasne. Ni profesori koji bi trebali predavati zdravstveni odgoj, dodaje on, nisu stručni da bi se služili danom literaturom, pa očekuje tihi štrajk dijela profesora.

– Dopustite opcije. Nije ovo pitanje rušenja nečeg što ne valja, no dopustite da postoji i drukčije promišljanje – zaključio je Jelić.

 >> Ministar Ostojić dao je primjer 
za zdravstveni odgoj

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.