Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetki su vjerovali Ivi Pukaniću kada je u travnju ove godine govorio o atentatu

Ovaj su put uspjeli u nakani

Pukanić pokazuje kako je nepoznati muškarac pucao na njega
Foto: Antonio Bronić
24.10.2008.
u 17:10

Malo je tko vjerovao Ivi Pukanići kada je upozoravao da je 9. travnja, izbjegavši atentat na sebe, ponovno rođen.

Više prijetnji
Gotovo je svima zvučala nevjerojatnom priča da je ubojici “zaštekao” pištolj i da je tek pukom srećom izbjegao smrt na ulici. Danas, kada je Ivo Pukanić ubijen, taj atentat dobiva sasvim novu dimenziju. Pogotovo kad se uzme u obzir da je proljetos, prema Pukanićevu opisu, napravljen fotorobot muškarca u dobi od 30 do 35 godina, visine oko 195 centimetara, jače tjelesne građe, zapravo po opisu sličnog muškarcu koji je viđen blizu mjesta ubojstva.

Kako je u Nacionalu napisao sam Pukanić, dva tjedna prije no što ga je još uvijek nepoznati napadač pokušao ubiti u Ilici, supruga Mirjana od njega je tražila 100.000 kuna. Tvrdio je da mu nije htjela reći za što joj novac treba, ali je poslije doznao da je morala podmiriti dugove dilerima kokaina. Tih ga je dana, pisao je Pukanić, posjetio nepoznati muškarac koji mu je kazao kako je bolje da plati i šuti jer bi se moglo svašta dogoditi.

Isto popodne, naveo je Pukanić, nazvao je Državno odvjetništvo i prijavio prijetnju i pokušaj iznude. Potom ga je posjetila žena koja ga je zamolila za potpunu diskreciju te mu ispričala da je čula razgovore iz kojih je zaključila da je u velikoj opasnosti, da je u pitanju njegova glava. Ta mu je žena, napisao je Pukanić, rekla kako je njegova supruga potpuno pod kontrolom narkomafije, koja se želi dočepati njezina novca nakon brakorazvodne parnice i koja je zbog toga spremna na sve.

“Kad kažem spremni na sve, to znači čak i ubiti, ako treba, ni to nije nikakav problem“, prepričao je Pukanić riječi nepoznate žene koja mu je kazala da su dvojica iz te narkoskupine odvela njegovu “potpuno ušlagiranu suprugu k odvjetniku Darku Zadri radi hitnog pokretanja brakorazvodne parnice”. Nakon razgovora s tom ženom, Ivo Pukanić je otišao u Državno odvjetništvo dati iskaz i podnijeti kaznenu prijavu. Nekoliko sati kasnije na njega je pucano.

Vjerovao u policiju
U tekstu u Nacionalu naveo je kako vjeruje da će policija utvrditi ima li kaznena prijava veze s pokušajem ubojstva: “Ako se uhite svi oni koji su sudjelovali u izvršenju, pripremanju i naručivanju moga ubojstva, Hrvatska bi mogla slobodnije prodisati, a obični ljudi mogli bi se osloboditi straha”, napisao je tada Ivo Pukanić.


Sadistički smiješak ubojice

U trenutku kad je htio pozdraviti muškarca koji mu je dolazio ususret i koji mu se učinio poznatim, Pukanić je u njegovoj ruci ugledao crni pištolj, koji je bio uperen u njegovu glavu. Poslije je kazao da sadistički osmijeh napadača neće nikad zaboraviti. Pretpostavio je da je nakon atentata ubojicu u obližnjoj Krajiškoj ulici čekao automobil za bijeg. Pištolj makarov kalibra 9 pronađen je u toj ulici, ispod jednog parkiranog automobila. Bio je u plastičnoj vrećici. Osim hica koji je ispalio napadač, pucao je i Pukanić, i to dva puta, a zatim je otrčao u suprotnom smjeru od onoga kojim je pobjegao napadač, prema osiguranju predsjednika Stjepana Mesića. Zavikao je da traži pomoć, a zatim nazvao policiju na 92.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije