Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći dužnik

Ovaj čovjek dužan je više od šest milijardi dolara...

Jérôme Kerviel (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.11.2012.
u 08:15

Bivšem brokeru francuske banke Société Générale odbijena je žalba i zbog prevare mora vratiti šest milijardi dolara

Jeste li se ikad pitali tko je najzaduženiji čovjek na svijetu? E ako jeste, onda je vaš odgovor - bivši broker Jérôme Kerviel koji duguje vrtoglavih šest milijardi dolara, odnosno 4,9 milijardi eura. Naime, toliko ga je koštala burzovna prevara koju je napravio francuskoj banci Société Générale, a taj iznos mora platiti nakon što odsluži trogodišnju zatvorsku kaznu, piše qz.com.

On je osuđen na tri godine zatvora i dvije godine uvjetne, na što se žalio, no žalba mu je odbijena i odlučeno je kako mora vratiti sav novac.

Njegovo trgovanje bila je jedna od najvećih prijevara u povijesti bankarskog poslovanja. Osuđen je za zloupotrebu povjerenja, pronevjeru i unos krivotvorenih podataka u informatički sustav. Presuda je donesena 2010. godine na što se broker žalio, no prije nekoliko dana žalba mu je odbijena.

>> Počelo suđenje francuskom brokeru Jeromeu Kervielu

Komentara 20

TO
Toni50
11:38 03.11.2012.

Ovaj čovjek je dužan više od šest milijardi dolara.. Oni koji su mu dali svjesni su da ima barem tri puta toliko ... Neka netko proba u Hrvatskoj od nas da se zaduži barem 5 da vidimo kako to ide ?

ZA
zagabria1
11:59 03.11.2012.

Ovo je pogrešna interpretacija. Čovjek je trgovao i kladio se na burzi za račun svoga poslodavca (banke) i izgubio velik novac, ni prvi ni zadnji. Banka je našla pukotine u njegovom poslovanju (nepokrivenost kreditnog rizika) i na njega svalila svu odgovornost, iako je znala šta radi. Jer banci je bilo ok sve dok je zarađivao novac. Ista ona banka koja ga je ovlastila da pokuša klađenjem zaraditi čim više sada na njega svaljuje svu odgovornost, pa i da se 'opere' pred dioničarima. U tom nemoralnom okruženju nema moralnih.

KO
koza2
11:13 03.11.2012.

Ako ukradeš od lopova to i nije krađa!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije