Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaja Pavlinić

Ova studentica FER-a osvojila je isto priznanje kao Blanka Vlašić i Kolinda Grabar-Kitarović

Kaja Pavlinić
Foto: x-ica
26.01.2017.
u 11:59

"Sve sam više uviđala da je nekima u mojoj okolini potrebna pomoć i da postoje neke prilike koje nitko ne koristi. To me natjeralo da se počnem baviti ovim stvarima", kaže Kaja

Kaja Pavlinić studentica je preddiplomskog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nedavno je osvojila nagradu buduće liderice – važno priznanje koje su prije nje dobile i Blanka Vlašić i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, piše portal x-ica.

Ova svestrana Varaždinka, uz studij bavi se međunarodnim odnosima i diplomacijom, a dosad je sudjelovala na mnogim konferencijama u zemlji i inozemstvu. Vodi i antikorupcijski projekt Integritas te energetski startup Tinja koji se nalazi u 10. generaciji inkubatora Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.  Bila je na mnogim natjecanjima, a najviše se istaknula na američkom informatičkom natjecanju American Computer Science League, gdje je osvojila 1., 2. i 3. mjesto.

– Sve sam više uviđala da je nekima u mojoj okolini potrebna pomoć i da postoje neke prilike koje nitko ne koristi. Shvatila sam da se želim posvetiti tome da naučim što više toga, a to ću moći iskoristiti kako bi bar malo dala svoj doprinos zajednici. Drago mi je da takvo stajalište postaje sve popularnije i među mojim vršnjacima, pa zajednica proaktivnih mladih sve više raste – kaže Kaja.

Priznaje da nije uvijek jednostavno uskladiti privatni život i obaveze koje ima izvan fakulteta. No, kako kaže, svestrana je osoba i trudi se da zbog obaveza ne zapostavlja ni svoju obitelj ni svoje prijatelje.

Katkada je teško biti na više mjesta u isto vrijeme, malo spavam i osjećam se prilično zatrpano, ali stvarno se maksimalno trudim sve odraditi što uspješnije. Zasad sam zadovoljna kako sve funkcionira. Moj uspjeh na fakultetu možda bi bio i mnogo bolji da sam se posvetila isključivo njemu i da se ne bavim ostalim stvarima, ali tako ne bih mogla ostvariti sve svoje ambicije. Želim biti svestrana osoba, a i FER mi daje veliku podršku. Najbitnije mi je od svega ne dopustiti da sve obaveze preuzmu i vrijeme koje posvećujem obitelji, prijateljima i dečku.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

>> Zamke studentskog rada: Zaradili su milijardu kuna na koje gazde nisu platili namete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije