Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ova rijetka vrsta morskog psa sve je viđenija u Jadranu

Ova riba inače živi na dubinama od 100 metara te se hrani jajima morskih mačaka
18. lipnja 2019. u 20:59 0 komentara 2874 prikaza
Morski pas prasac
Foto: youtube

Nedavni ulovi i viđenja svakojakih vrsta morskih pasa obišli su Hrvatskom velikom brzinom. Tako je u svega par dana nekoliko puta na internetu objavljen ulov iste vrste morskog psa koja je izazvala čuđenje onih koje su je izlovili.

Morski pas kod Makarske ZAŠTIĆENA VRSTA Morskom psu se sviđa Jadran. Opet snimljen kod Makarske

Morski pas Prasac vrsta je Jadranskog morskog psa koja se svrstava ga u vrlo rijetke ribe. Osim toga, strogo je zaštićena vrsta. 

Sa Facebook stranice Podvodni.hr odgovorili su na mnogobrojne upite vezane za ovu neobičnu ribu. Napisali su da ova riba živi duboko, obično na dubinama ispod 100 metara. Ne mogu dati odgovor na pitanje zašto se odjednom počela toliko ulovljavati, ali govore da se hrane jajima morskih mačaka koje se upravo u ovo vrijeme ostavljaju po algama i koralju.
 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.