Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.04.2022. u 15:38

Iako se ne radi o službenom pravnom aktu, mi u Večernjem listu svoju smo zadaću shvatili ozbiljno i nije nam to nimalo teško palo. Briga o okolišu nije samo naša obveza nego i stil života koji njegujemo.

Da je “prošlo 5 do 12” za naš planet, možemo čuti gotovo svakodnevno. Stoga smo mi u Večernjem listu shvatili da više nije dovoljno samo upozoravati, nego treba – djelovati. I djelovali smo! Više od 5000 ljudi proteklog je vikenda na 30-ak lokacija u Hrvatskoj prikupilo oko sto tona otpada u sklopu velike Večernjakove ekološke akcije “Rezolucija Zemlja”. Riječ je o projektu koji smo pokrenuli početkom godine, kada je Večernji list s osam partnera potpisao istoimenu rezoluciju, dokument kojim smo se obvezali zaštititi prirodu te pridonijeti izgradnji društva koje se pametno brine o okolišu i svojoj budućnosti.

Iako se ne radi o službenom pravnom aktu, mi u Večernjem listu svoju smo zadaću shvatili ozbiljno i nije nam to nimalo teško palo. Briga o okolišu nije samo naša obveza nego i stil života koji njegujemo. Mnogi od nas, pa tako i ja, mnogo vremena provodimo u prirodi, planinarimo, pokušavamo živjeti zeleno. “Rezolucija Zemlja” uistinu objedinjuje ono što volimo i živimo i stoga se može reći da je ovaj projekt zapravo pokušaj nas večernjakovaca, koji već godinama upozoravamo na velike probleme zagađenja okoliša, da još jače i glasnije na njih upozoravamo, ali i da izravno pozovemo na rješenje.

Stoga je naš tim koji stoji iza projekta “Rezolucija Zemlja” posljednjih mjeseci ostvario niz suradnji s ekoudrugama i partnerima iz cijele Hrvatske, a vrhunac je najveća organizirana akcija u Hrvatskoj, koja je ovog vikenda održana pod nazivom “Dan Zemlja”.

Grabljali smo, meli, punili vreće za smeće… I pritom nas je još jednom zapanjila količina plastike i drugog otpada koji je odbačen u prirodu. Ako želimo svojim potomcima ostaviti u naslijeđe Zemlju koja će im uistinu biti dom, vrijeme je da se svi probudimo i shvatimo da ovako dalje ne može. Ne možemo više biti slijepi i tvrditi da čovjek nije odgovoran za klimatsku krizu, ne možemo više misliti samo na sebe i ne možemo više čekati da netko drugi riješi problem koji smo stvorili.

I zato Večernji list kao snažan medij nastavlja dalje s “Rezolucijom Zemlja”. Treba naglasiti da, iako je “Dan Zemlja” bio dosadašnji vrhunac projekta, to zasigurno nije njegov kraj, već sasvim suprotno. Ovo je bio tek početak buđenja svijesti i pokretanja promjene, tek jedan mali korak prema zelenijem, čišćem i zdravijem planetu. To je put kojim moramo koračati svi zajedno!

Komentara 1

Avatar Zbregov
Zbregov
22:25 26.04.2022.

a što je sa medijskim zagađenjem i kontaminacijama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije