Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki NY Times

Ova dva hrvatska bisera našla su se na prestižnoj listi mjesta koja se moraju posjetiti u 2017.

Rovinj
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
05.01.2017.
u 12:00

Dubrovnik se nalazi na visokom šestom mjestu, a naš najveći poluotok Istra na 41. mjestu

Na prestižnoj listi američkog poznatog dnevnog lista New York Timesa našla su se dva hrvatska bisera. Naime, NY Times objavio je popis 52 mjesta koja se trebaju posjetiti u 2017. godini, a među njima su Dubrovnik i Istra.

Dubrovnik se nalazi na visokom šestom mjestu, a naš najveći poluotok Istra na 41. mjestu.

– Sa svojim ulicama popločanima vapnencom i 20-metarskim visokim zidovima koji okružuju Stari grad, ova zvijezda Dalmacije već je dulje vrijeme predmet divljenja zbog svoje ljepote – opisuje New York Times Dubrovnik.

Za Istru pišu kako izlazi iz sjene Dalmacije te dobiva sve više pozornosti.

– Premda je dugo vremena provela u sjeni Dalmacije, Istra dobiva sve više pozornosti zahvaljujući novim ulaganjima kao što su Obiteljski hotel Amarin, hotel s 280 soba u koji možete povesti djecu, i Valamar Isabella, hotel koji je 2015. otvoren na otoku Sveti Nikola – pišu Amerikanci i dodaju kako se u Istri moraju posjetiti rimske ruševine, probati svježi tartufi te odlična vina. 

>> HTZ pokrenula zimsku promotivnu kampanju 'Croatia Feeds', evo kako privlače turiste u Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:20 05.01.2017.

na istoj listi su detroit i juzni bronx, samo fali alepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije