Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Don Marijo volarević

Otvoreno pismo mons. Mikleniću: Dijele nas Nepravda i Lopov, a ne Orjuna

Marijo Volarević
Foto: Papinski hrvatski zavod svetoga Jeronima
1/2
09.12.2014.
u 18:59

U Splitu ima oko 20 tisuća nezaposlenih, a na Rivi je bilo 30 tisuća. Ovih 10 tisuća viška mora da su antihrvati, piše don Marijo

Premda nekome može zvučati apsurdno, najnoviji “raskol” u Katoličkoj crkvi neće biti zbog crkvenih razloga, već zbog – nogometa! Točnije, zbog komentara glavnog urednika Glasa Koncila mons. Ivana Miklenića, koji je izazvao lavinu kritika zbog kritike splitskoga skupa, kojega je nazvao “megamanipulacijom” i da je “novi korak na produbljivanju orjunaškog jaza između hrvatskog sjevera i juga”.

Komu treba podjela

– Dragi kolega, mislim da znam osobu koja dijeli sjever i jug. Imenom i prezimenom. Zove se Lopov, a preziva Nepravda. I kad nju maknemo iz nogometa, ali i iz ostalih pora hrvatskog društva, mislim da nas nitko neće moći podijeliti – napisao je podužem otvorenom pismu glavnom uredniku Glasa Koncila doktor moralne teologije i predavač na splitskom Katoličko-bogoslovnom fakultetu don Marijo Volarević.

– Nego, i ja se pitam, ko’ što se i vi pitate: pa komu treba podjela, kad sve može ostati u Zagrebu i onda nema podjele?! Vidim, kolega Miklenić, da Vas muči problem nezaposlenosti i siromašnih u Hrvatskoj pa ste to spojili i povezali sa navijačima. Rekoh, idem i ja probati isto učiniti i tako se ja pitam ko’ što se i vi pitate, kako ljudi u Dalmaciji uopće imaju vremena za prosvjede? Mogu reći da me jedna stvar u startu zbunila. Gledajući podatke u Zavodu za zapošljavanje, vidio sam da u Splitu ima oko 20 tisuća nezaposlenih, a na Rivi je bilo 30 tisuća. I onda sam mudro zaključio da ovih 10 tisuća viška mora da su antihrvati koji su se uvukli među 20 tisuća neradnika – piše Volarević.

Miklenić bez komentara

Miklenić nije želio komentirati otvoreno pismo i nezadovoljstvo kolega s juga.

– Nemam nikakva komentara – rekao nam je kratko jučer, a nekoliko njegovih kolega s Kaptola, s kojima smo neformalno razgovarali, tvrde kako su Miklenićeve riječi krivo protumačene i da dodatno raspiruju stvoreni animozitet između sjevera i juga Hrvatske.

>>Ivan Miklenić: Splitski prosvjed je megamanipulacija

>>Ivan Miklenić: Imaju li branitelji razloga za prosvjed?

Komentara 34

FR
frend1
19:35 09.12.2014.

Mlad je i naivan... što ne znači da će u starosti promjeniti sud. Pogledaj samo don Grubišića. Najbolja potvrda da je ORJUNA organizator nereda je današnja izjava Josipovića da mu kampanja ne kreće bez razloga sa trga maršala Tita. Demokracijaokracija nije Božje djelo, tu prevladava šahovska politika manjeg zla. Ako ćeš ići revolucijom rušiti HNS koji trenutno: 1. Ima reprezentaciju prvu u skupini za EP i to ispred talijana, 2. Koja je 9. repka u Europi, 3. Koja je konstantno u top 20 ili top 30 repki svijeta 4. Koja je, da je Mamić znao složiti karte, mogla sljedeći tjedan imati dva kluba u Euroligi koji se izravno bore za prezimljavanje u Europi - što nije bio slučaj već 40 godina Ne da mi se više, rušili bi jedinu instituciju koja ima zapadni prosjek. Mislim da se ima koga rušiti debeli prije HNS-a.

LU
lukabulic
19:15 09.12.2014.

orjuna oficiruša oficirčića i partizanskih proletera prvog i 21 odreda ili 11 dalmatinske brigade-

LI
livoguza2
19:45 09.12.2014.

Gospodine Pavičiću! Zar ste se i Vi uključili u orjunašku megamanipulaciju? Zašto, brate u ova olovna vremena kad Mesić i Josipović nastoje 8. ofenzivu privesti kraju. Na propast hrvatskog naroda. Sudeći po nekim komentarima Vaša je manipulacija uspjela. A uspjela je jer nije rečeno što je Miklenić rekao. A nigdje nije rekao da se na Rivi okupilo 30000 orjunaša, nego da su splitski Orjunaši izmanipulirali skup. Športske probleme iskoristili za političke ciljeve. One najpodlije. Svađajući sjever i jug. Marijo je notorni nemoralni lažljivac. Pitaj ga kad je oslobođen Vis i od koga će osloboditi Dalmaciju. Marijo bi ćaću učio kako se prave djeca. Isto tako sami znadete zašto vlč. Miklenić nije htio komentirati Volarićeve laži i objede. Da je Marijo moralan, ne bi se razgoropadio u orjunaškoj S. Dalmaciji, već u Glasu Koncila gdje je Miklenić pisao. Miklenić bi bio kao i on da je pristao igrati na njegovu terenu. Marijov stil pokazuje i nedostatak opće kulture prema starijem i iskusnijem kolegi. Žalosno koga sve Crkva ima na bogoslovnim fakultetima i kakav moral promiču ovakvi moralni teolozi. Unatoč svemu, Crkva je čvrsto uporište našla u Stijeni. Ni vrata je pakla ne će nadvladati. Marijo je svoj moral uzgojio u Titovoj špilji na Visu. Zar je moguće da mlad i obrazovan čovjek može ovako površno pročitati Miklenićev komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije