Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iščekivali je godinama

Otvorena školska sportska dvorana Ekonomske škole Vukovar

školska dvorana,Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/4
04.02.2015.
u 14:01

Puštanje u rad školske dvorane od izuzetne je važnosti za školu ali i cijeli grad, rekao je ravnatelj škole Ivan Szabo

Poslije godina iščekivanja danas je konačno u rad puštena obnovljena i opremljena školska sportska dvorana Ekonomske škole Vukovar. Svih tih godina srednjoškolci se sate iz tjelesnog odgoja pohađali na obližnjem nogometnom igralištu HNK Radnički ili u gradskoj Sportskoj dvorani. Dodatni problem je što su učenici morali, kako bi došli do tih lokacija prelaziti državnu cestu pa i željezničke tračnice.

– Puštanje u rad školske dvorane od izuzetne je važnosti za školu ali i cijeli grad. Škola je dobila moderno opremljenu dvoranu za tjelesni odgoj, a grad još jedan sportski sadržaj koji će koristiti i predstavnicima niza sportskih klubova i udruga, rekao je ravnatelj škole Ivan Szabo. Inače, Ekonomsku školu pohađaju trenutno 384 učenika. Zadovoljan obnovljenom dvoranom je i gradonačelnik Ivan Penava koji je niz godina u istoj toj školi radio kao profesor tjelesnog odgoja, a zatim i ravnatelj. Upravo radi toga kaže kako postoji određeni žal što dvorana nije ranije obnovljena ali i da je zadovoljan jer će sadašnji učenici i njihovi nastavnici imati kvalitetnu dvoranu za svoje aktivnosti.

– Ovo je pravi primjer školske dvorane koja nije niti premalena niti prevelika. Poslije obnove dvorane sljedeći cilj je pronaći odgovarajući lokaciju za izgradnju nove zgrade Ekonomske škole o čemu se priča već godinama, rekao je Penava. Simbolični početni udarac nogometnom loptom sa centra, s kojim je označen početak rada dvorane, izveli su Penava i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić.

Ovom prilikom učeniku škole Haroldu Brandtu, koji je osvojio osmo mjesto na SP u veslanju za juniore, za postignute sportske rezultate uručeno je posebno priznanje škole kao i financijska potpora grada. U obnovu dvorane Vukovarsko – srijemska županija uložila je 2,8 milijuna kuna dok je Fond za obnovu i razvoj Vukovara oko 200 tisuća kuna uložio u njeno opremanje.

>>Reakcije iz Vukovara: Pravda nas je i ovaj put zaobišla

>>Penava predstavio svoje šestomjesečno izvješće: Naglasak je na gospodarstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije