Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvorena nova dionica Jakuševec – Velika Gorica sa spojem na autocestu za Sisak

Radovi na izgradnji dionice Jakuševec – Velika Gorica jug započeli su 2006. godine, ali kako zemljište nije bilo u cijelosti otkupljeno, gradnja nije bila dovršena
03. studenoga 2015. u 22:10 28 komentara 10451 prikaza
Čvor Jakuševec- Velika Gorica
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Radovi na 11 kilometara dugoj dionici autoceste Zagreb – Sisak, od čvora Jakuševac do Velike Gorice, završeni su nakon devet godina, a dionicu koja je danas puštena u promet posjetio je i premijer Zoran Milanović u pratnji ministra Siniše Hajdaš-Dončića.

Dionica počinje u čvoru Jakuševec, a s autocestom prema Sisku spaja se kod čvorišta Velika Gorica jug. Dionica nije u sustavu naplate cestarine, a ima četiri čvorišta: Jakuševec, Veliko Polje, Velika Gorica i Velika Gorica jug, dva vijadukta, industrijski kolosijek, pješački pothodnik te tri putna prijelaza.

Radovi na izgradnji dionice Jakuševec – Velika Gorica jug započeli su 2006. godine, ali kako zemljište nije bilo u cijelosti otkupljeno, gradnja nije bila dovršena. U protekle dvije godine riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi i dionica je završena, izvijestili su iz HAC-a. Radove  je izvodila poslovna udruga Hidroelektra niskogradnja d.d., Osijek-Koteks d.d., Konstruktor – inženjering d.d., Viadukt d.d., Strabag AG, Zagorje – Tehnobeton d.d. i Ingra d.d.

Projektiranje i stručni nadzor Institut IGH d.d. Zagreb, a opremanje dionice i zaštitu od buke tvrtka Dalekovod d.d.

Ukupna investicijska vrijednost radova na dionici Jakuševec – Velika Gorica jug iznosi 1,645 milijardi kuna od čega se dio od 560 milijuna kuna odnosi na izvlaštenje nekretnina, a radovi na izgradnji iznose 934 milijuna kuna.

Na cjelokupnom pravcu izgradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak do sada je ukupno uloženo oko tri milijarde kuna.

>> Istražili smo cijene vinjeta i cestarina u Europi

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

 • Mukowsky:

  Prošao oko 17 ssti i "otvorena" cesta još je bila zatvorena. Izbori? Neee!

 • than:

  Jel ovo neka sala. 9 godina, 11 kilometara i kostalo preko 1,6 milijardi kuna ?!?! Pa koliko je to po kilometru ? Nesto ispod 150 milijuna kuna ?!?! Koji je ovo teski lopovluk.... Za te novce bi ocekivao da tu ... prikaži još! idu i vlakovi sa preko 300 Km/h uz klasicnu autocestu. Nije niti cudo sto ova drzava ubrzano propada pokraj ovolikih lopova...

 • Avatar STRIKOMAN
  STRIKOMAN:

  Sačuvaj Bože "otvaranja" predizbornih investicija. To ti je ako ne isto, a ono slično kao s nedoneščadima. Teško da prežive, a ako prežive, falični cijeli život.