Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvorena MORH-ova trgovina u kojoj mogu kupovati i civili

Prodavaonica vojne opreme namijenjena je prodaji vojne opreme djelatnim vojnim osobama u MORH-u i OS RH uz predočenje valjane vojne iskaznice te prodaji asortimana proizvoda bez ograničenja za sve građane.
20. travnja 2012. u 15:20 13 komentara 23381 prikaza
morh dućan (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Trgovina vojnom opremom tvrtke Pleter usluge d.o.o. "Hrvatski vojnik", u kojoj će osim vojnih osoba i civili moći kupovati određeni dio asortimana, otvorena je u petak u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

Službenom otvaranju nazočili su pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse Viktor Koprivnjak, predsjednik uprave društva Pleter-usluge Denis Skubic, direktor gospodarskog interesnog udruženja "Opteko grupa" Zdravko Pavelić te predstavnici MORH-a i nekih od tvrtki proizvođača vojne opreme u RH, izvijestili su iz MORH-a.

Koprivnjak je na otvaranju istaknuo važnost suradnje MORH-a s hrvatskim proizvođačima vojne opreme.

– MORH snažno podupire proizvođače te očekuje od njih da zadrže kvalitetu opremanja pripadnika OSRH – rekao je Koprivnjak. Govoreći o infocentru Ministarstva obrane u sklopu trgovine, izrazio je uvjerenje da će biti koristan svim mladim ljudima koji su zainteresirani za vojnički poziv.

Prodavaonica vojne opreme namijenjena je prodaji vojne opreme djelatnim vojnim osobama u MORH-u i OS RH uz predočenje valjane vojne iskaznice te prodaji asortimana proizvoda bez ograničenja za sve građane. Do sada je u prostoru istaknuto oko 400 različitih artikala proizvođača vojne opreme u RH, a s kojima Ministarstvo obrane ima ugovore o suradnji. Neki su od izloženih artikala: kompleti časničkih odora, kompleti vojničkih odora, vojna obuća (vojnička i časnička), kape, šeširi, razne vojne oznake, majice, privjesci, vojničke torbe, vreće za spavanje, beretke, futrole, specijalna oprema (naočale, noževi i sl.), asortiman tiskovina, CD-a, DVD-a i suvenira MORH-a i OSRH i sl.

Sporazumom je definirana i neograničena prodaja svih artikala iz asortimana vojnih odora i ostale opreme ugovorene s MORH-om, osim  svečanih i službenih vojnih odora svih grana OS RH, maskirne vojne odore – odjeće s novom šarom (zelena) te službenih oznaka pripadnosti Oružanim snagama RH. Ti artikli prodavat će se isključivo djelatnim vojnim osobama, osim njih ih mogu kupiti umirovljene vojne osobe, hrvatski branitelji te HRVI uz izuzetak maskirne vojne odore (digitalni tisak), istaknuli su iz MORH-a.

Infocentar MORH-a i OS RH zamišljen je, po uzoru na slične informacijske i regrutacijske centre zapadnih zemalja, kao prostor gdje bi svi zainteresirani posjetitelji mogli dobiti sve informacije vezane za projekte privlačenja osoblja u OS RH (kadet, dragovoljno služenje vojnog roka, vojne stipendije i sl.).

Iz Pletera najavljuju otvaranje sličnih trgovina u Splitu, Karlovcu i Osijeku.

Elipso

  • jamanuša:

    svaka proizvodnja me veseli naročito ova. želim kupiti ponešto, kao što sam kupova za vrijeme Domovinskog rata dok su naši logističari prodavali sve i svašta pa kupovali činove umjesto da smo zaduživali.

  • MahnitiTapir:

    Alo Novinar, gdje je odgovor na pitanje \"Where?\"? Al\' čisto da narod zna: Zvonimirova 5.

  • autoritet:

    Odlična ideja, nadam se da će zaživjeti