Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE VRIJEDNO 20 MILIJUNA

Otvoren novi posjetiteljski centar Parka prirode Lonjsko polje

Foto: Park prirode Lonjsko polje
1/15
30.09.2021.
u 12:32

Ukupno je uloženo 20.315.914,88 kuna, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Park prirode Lonjsko polje dobio je svoj četvrti, i Zagrebu najbliži, ulaz u Park s modernom infrastrukturom i sadržajima po mjeri suvremenih korisnika. Otvoren je, naime, Posjetiteljski centar „Crna roda“ Osekovo vrijedan više od 20 milijuna kuna i smješten na području Popovače.

Posjetiteljski centar „Crna roda“ Osekovo novo je izletište udaljeno svega 40 minuta od Zagreba. Svojom zanimljivom arhitekturom, interaktivnim edukativnim sadržajem i atraktivnim promatračnicama već sada privlači pažnju zaljubljenika u prirodnu i kulturnu baštinu, kazuju u Parku prirode.

1/15

Ukupno je uloženo 20.315.914,88 kuna, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izgrađene su i nove tri promatračnice ptica (u Repušnici, Čigoču i Osekovu) i svaka je drugačijeg izgleda. Ponuda Parka obogaćena je i čamcima na solarni pogon te e-biciklima, a nabavom istraživačkog laboratorija kreirani su novi edukativni programi za djecu.

„Otvaranjem novog modernog Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo svakako širimo lepezu svojih usluga. Vjerujem da će edukativni sadržaji biti najzanimljiviji upravo našim najmlađim posjetiteljima, jer će kroz interaktivne aplikacije učiti o vrijednostima Parka prirode Lonjsko polje i suživotu čovjeka s prirodom.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije