Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Trash

Otvoren natječaj za prijavu filmova za Trash film festival

\'11.09.2010. Kino Kult, Varazdin - Podijeljene nagrade Zlatna motorka 5. Trash film festivala Photo: Marko Jurinec\'
Ilsutracija
02.05.2011.
u 11:13

Natječaj je otvoren do 1. lipnja, a filmovi se šalju na adresu Udruga Trash, P. P. 13, 42001 Varaždin

Otvoren je natječaj za prijavu filmova na ovogodišnji Trash film festival, koji će se održati od 8. do 10. rujna u Varaždinu. Udruga Trash poziva "sve zaljubljenike u film, ljude kojima je film sredstvo kreativnog izražavanja, kojima je film i buđenje i uspavanka... da pošalju svoja ostvarenja i uključe se u borbu za Zlatnu motorku. Nagrađivat će se najbolji akcijski, borilački, SF i horror filmovi te najbolji film po izboru publike. Natječaj je otvoren do 1. lipnja, a filmovi se šalju na adresu Udruga Trash, P. P. 13, 42001 Varaždin. Sve svježe informacije i važne obavijesti bit će objavljene na web stranici www.trash.hr, grupi na Facebooku i twitter.com/trashhr.

Trash film festival međunarodni je festival niskobudžetnih filmova akcijskih i srodnih žanrova i jedinstveni je festival na ovim područjima koji već šest godina kontinuirano veliča niskobudžetna filmska ostvarenja. Finalnu večer festivala najboljim ostvarenjima dodjeljuju se nagrade tzv. Zlatne motorke koje predstavljaju hommage kultnom filmu "Teksaški masakr motornom pilom”.

Festival nije, kao što se često misli, hrvatska inačica Zlatne maline, nego upravo suprotno. Stoga u žiriju, između ostalog, sjede i ljudi od struke. Ove godine velik interes iskazan je i za ulazak u žiri samog festivala. Po prvi put, filmove na TFF-u ocjenjivat će međunarodni žiri, a pretendenti za fotelje u žiriju ove godine su režiseri, filmski kritičari, glumci filmski radnici.... Među imenima koja bi ove godine mogla odlučivati o vlasnicima Zlatnih motorki spominju se Milan Todorović, Krsto Papić, Nenad Polimac, Hrvoje Hribar...

U zabavnom dijelu predviđeno je niz atraktivnih koncerata, a pred realizacijom je nastup tribute bandova Rage Against the Machine i Red Hot Chilli Peppers. Kao posebnost zabavnog dijela festivala u planu je jednu glazbenu večer predstaviti varaždinske bendove, a s obzirom na velik broj zainteresiranih, organizirat će se natječaj za izbor bendova. Publika će tako preko društvenih mreža (Facebook, Twitter...) i web stranice TFF-a odabrati one bendove koji će imati čast sudjelovati na festivalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije