Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijave do 27. veljače

Otvoren natječaj za najbolje u znanosti: Nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije

Zagreb: U Saboru dodijeljene Državne nagrade za znanost za 2013.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.01.2023.
u 01:00

Nagradi za znanstvene novake mogu konkurirati znanstvenici do 35 godina života

Sveučilišta i njihove sastavnice, veleučilišta i visoke škole, javni znanstveni instituti, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, kao i skupine uglednih znanstvenih djelatnika sve do 27. veljače 2023. godine mogu prijaviti kandidate za državnu nagradu za znanost.

Riječ je o godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje za iznimno značajna dostignuća u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, kao i brojna ostvarena otkrića. Sama nagrada dodjeljuje se u četiri kategorije: ona za životno djelo, godišnja nagrada za znanost, nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti, kao i nagrada znanstvenim novacima/mladim znanstvenicima.

Nagradi za životno djelo mogu konkurirati samo istaknuti znanstvenici za cjelokupan znanstvenoistraživački rad, dok za nagradu za znanstvene novake/mlade znanstvenike mogu konkurirati oni do 35 godina života koji su se posebno istaknuli u znanstveno-istraživačkome radu i to primjerice objavom zapaženoga članka s međunarodno priznatom recenzijom ili s njima po vrsnoći izjednačenim časopisima ili za objavljenu knjigu.

VIDEO Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije