Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI SE MASOVNO ISELJAVAJU

Otvoren i pluralan grad postao je mjesto represije i pokornosti. Kako je Kina pokorila Hong Kong

12.07.2022.
u 22:33

Osim što je prije nekoliko dana obilježio četvrt stoljeća od okončanja kolonijalne vlasti i povratka tog jedinstvenog grada pod kinesku vlast, Hong Kong je u isto vrijeme, premda potajice i bez javnih manifestacija, obilježio i drugu obljetnicu uvođenja zloglasnog zakona o nacionalnoj sigurnosti, koji je bio odgovor Pekinga na prodemokratske prosvjede koji su doveli do najveće krize u Hong Kongu od povratka te bivše britanske kolonije pod kinesku vlast 1997. godine

Komentara 1

AN
Antetezak
01:28 13.07.2022.

Priče za malu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?