Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Otvoren Hostel Dubrovnik u kojem će boraviti osmaši iz cijele Hrvatske

hostel dubrovnik
Foto: Branimir Bradarić
1/3
05.09.2016.
u 18:06

Zoran Šangut: Predrag Matić je pronašao novac i pokrenuo ovaj projekt, a Tomo Medved je pronašao novac i završio ga

Otkrivanjem spomen ploče i prigodnom svečanošću u krugu vukovarske vojarne, koja je dio Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, danas je svečano otvoren Hostel Dubrovnik. Hostel je kapaciteta 330 kreveta i ima dvije konferencijske dvorane kapaciteta po 160 mjesta. U uređenje i opremanje hostela Ministarstvo branitelja uložilo je oko 22 milijuna kuna.

- Ovo je kruna našeg 18-mjesečnog rada koliko postoji Javna ustanova. Tijekom toga vremena obnovili smo sedam objekata i svu infrastrukturu u što je uloženo oko 45 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Javne ustanove Zoran Šangut.

Puštanje hostela u rad značit će i da će od sada svi osmaši, koja u sklopu redovite nastave dolaze na dva dana u Vukovar i tu uče o Domovinskom ratu i vukovarskoj bitci, biti smješteni u njemu. Prvi gosti hostela su osmaši iz Dubrovnika. Očekuje se kako će tijekom školske godine oko 40.000 osmaša iz cijele Hrvatske dolaziti u Vukovar i biti smješteno u Hostelu Dubrovnik. Od početka ove godine Vukovar je u okviru ovoga projekta posjetilo oko 9.000 učenika, a plan je da do kraja prvoga polugodišta Vukovar posjeti dodatnih 19.000 učenika. Svi oni do sada bili su smješteni u nekadašnjem Hotelu za samce. Šangut je za realizaciju projekta posebno zahvalio dvojici ministara i to Predragu Matiću i Tomi Medvedu.

- Predrag Matić je pronašao novac i pokrenuo ovaj projekt, a Tomo Medved je pronašao novac i završio ga. Projekt Javne ustanove je projekt koji nadilazi dnevno politička događanja i možda jedini projekt oko kojega su se svi složili, rekao je Šangut.

Dodao je i kako će hostel tijekom pet dana u tjednu biti namijenjen učenicima dok će tijekom vikenda biti na tržištu. Već sada postoje brojni upiti za njegovo korištenje.

Hostel je dobio ime po Dubrovniku s kojim je Vukovar grad prijatelj od 1993. godine. Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako ova dva grada povezuju neraskidive veze te da će ovaj projekt te veze dodatno učvrstiti. 

>> "Hostel 63" jedini ima solarne ploče na krovu i štedi novac

Komentara 1

R0
R00kie
19:36 05.09.2016.

eto cemu sluzi ministaratvo...mislim lijepo je to ali presitomasni smo da bi imali nepotrebna ministarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije