Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC Osijek

Otvoren 10 milijuna kuna vrijedan Laboratorij za kateterizaciju srca i invazivnu kardiologiju

KBC osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
05.11.2014.
u 14:19

Čak 54 posto Slavonaca i Baranjaca godišnje umire zbog bolesti krvožilnog sustava i infarkta miokarda uzrokovanih prehranom i životnim navikama. Stoga je ministar zdravlja Siniša Varga apelirao danas prilikom otvorenja novog Laboratorija za kateterizaciju srca i invazivnu kardiologiju na Klinici za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra u Osijeku, da smanje unos soli.

- Mora se smanjiti unos kruha i suhomesnatih proizvoda koji sadrže jako puno soli - upozorio je ministar napominjući kako je u Hrvatskoj više od 48 posto smrtnih slučajeva vezano za bolesti krvožilnog sustava i infarkta.

- U slavonskoj regiji to je čak više od 54 posto - dodao je otvarajući laboratorij vrijedan oko 10 milijuna kuna. Osječki KBC do sada je imao salu staru desetak godina za koronarografiju bez koje su lani ostali čak mjesec dana.

- To se sada neće ponoviti. I ta je sala sada u funkciji, bolje su mogućnosti, manje je zračenje i moći ćemo raditi više pretraga - rekao je zamjenik sanacijskog upravitelja KBC-a dr. Vladimir Borzan (na fotografiji) napominjući kako će nova sala omogućiti pružanje kompletne i kvalitetnije usluge pacijentima osječke bolnice, a kojoj gravitira gotovo 900.000 stanovnika od Virovitice do Iloka.

Ministar Varga je na novinarski upit, pak, što će poduzeti glede tučnjave dvojice liječnika na zagrebačkoj Klinici za traumatologiju rekao kako se "ljudsko ponašanje ne može regulirati ministarskim ovlastima niti dekretima".

- Žalosno mi je čuti da se takve stvari događaju. Nadam se da se tu radi o nekakvim osobnim problemima, a ne na stručnoj medicinskoj razini jer, ako je to pitanje, onda imamo velikih problema. Ministarstvo zdravlja obavlja uvid u situaciju kako bi vidjelo što je bio povod tome - odgovorio je.

>> 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije