Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon devet mjeseci
Povratak na članak

Otvaraju se kafići, ugostitelji bez velikih očekivanja: 'Navike su se promijenile'

Krajem studenoga prošle godine zbog pandemije je zabranjen rad kafićima osim ako imaju terase, a sada je novom odlukom taj rad ponovo dozvoljen, uz mjere koje vrijede i za druge ugostiteljske objekte, odnosno restorane i druge koji uslužuju hranu.

Komentari 12

Avatar vila velebita
vila velebita
07:07 01.09.2021.

Ok, treba pomoći ljudima iz ugostiteljstva da prežive. Hrvati su kao nacija jedni od najdebljih u Europi! Zašto se ne otvore školske dvorane za rekreativni sport?? Na taj način i škole mogu zaraditi neki novac, a država bi se ipakk malo pobrinula za zdravlje svojih građana.

VL
ST
stefj
07:43 01.09.2021.

Sada ćemo polako vidjeti koliko se radi mjera izgubilo radnih mjesta u tom sektoru, a konačnu brojku moći ćemo vidjeti kroz godinu dana kada se potpuno ukinu potpore i bankrotiraju svi koji životare... Ono što nećemo tako lako vidjeti jest koliko ljudi je još zaposleno na proračunu samo zato da bi se prividno održala zaposlenost i koliko je realni sektor opet izgubio u odnosu na javni... Ono što je očito jest da smo dobili još jedan dio privrede koji sve više postaje ovisan o državi i sada je to teško raskinuti...

VL
PO
polifonije
16:07 01.09.2021.

Svako zlo za neko dobro, a dobro pandemije jeste što je prorijedila kafiće jkoji su vća šteta od koristi jer okupljaju najviše probleme, neradnike, parazite. U naprednim zemljama kafići i terase su uglavnom prazni tijekom radnog dana, eventualno izlaze navečer i to rijetki jer su obično umorni od posla.

VL
Avatar Mega_London
Mega_London
07:05 01.09.2021.

Ovo sjeckanje mjere po mjere svaka dva tjedna nema nikakvog smisla i psihički drži građane i dalje u stanju pLandemije. Treba ukinuti SVE mjere ODJEDNOM!

VL
DO
Doktoruma
07:46 01.09.2021.

Kafići se nisu ni zatvrali. Pijandura sve puno.

VL
Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
08:09 01.09.2021.

Ove mjere u Njemačkoj već pola godine na snazi i radi super. Za stolom dva različita kućanstva ispočetka, s vremenom i tri i više, ne znam kako je sad točno ali mjere su radile tip top do sada. Ako je čovjek fleksibilan, na sve se može naviknuti, a ako je tvrdoglav sve će ga smetati jer mora sve biti po njegovom i nema sposobnost prikloniti se autoritetu. Nema ni previše solidarnosti kod nas izgleda, svatko očekuje tonu zlata od države, a da sam ne da potporu susjedu, lokalnoj birtiji, kome god. Kuna dvije čini razliku izmedju seljobera i poštenog čovjeka..

VL
SV
sveznam1
07:34 01.09.2021.

kako dobivaju tuzbe bolnice za sirenje covida tako ce i kafica

VL
ME
Mesanat
07:12 01.09.2021.

krenete li svi skidati maske i hvatati se u kolo u ime slobode, zacas cemo imati brojku ko Srbija ili cak ko Ceška. Zanima me u kojoj ce bolnici ovi onda ležati!............ Dobit ce svoju "slobodu". To ce biti slobodaboda na umiranje u mukama bez kisika.

VL
TM
trade_mark
08:45 01.09.2021.

taaaako hadeze, tako! znači, kovid potvrde služe čemu? ničemu, naravno. sivilo društva se honorira za neznanje i nemar, nebrigu i nesavjesnost. nešto što je stranci toliko blisko i milo, zašto bi onda penalizirala antivaksere i antimaskere. elita se ionako ne miješa s pukom u prljavim ulicama i birtijetinama pa je nebitno zabraniti ravnozemljašima da šire zarazu. BRAVO!!

VL
ME
Mesanat
07:14 01.09.2021.

ovi neuki jadnici ce iskorisitit pandemiju za katolicku verziju šerijat... uskoro ravnozemljasi obznanjuju da se svakodnevna jutarnja molitva pokazala kao znacajan faktoru u sprecavanju pojave Covid-a... pa sukladno epidemiološkim razlozima (i nikakvim drugim) nareduju obaveznu molitvu po svim obrazovnim inim i i javnim ustanovama,---------- a uskoro predlažu isto i u privatnim........... Ukoliko se to nece ispoštovati uvodi se momentalno bicevanje na trgovima, ali samo zato jer je opasno sazivati rocišta da bi se drage sugradane zaštitilo od moguce zaraze!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.