Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Kamioni 2

Otpustili smo ljude i izgubili milijune, neka ih Daimler vrati

vatrogasci
Arhiva VL
26.03.2010.
u 19:30

Još 2003. Zagorski list objavio je kako je Karlovčanin Mato Crkvenac pogodovao da posao dobije tvrtka iz Ozlja da bi se spasilo Karlovačku banku.

– Pratim što se događa u Americi. Kad Daimler isplati prvu odštetu, javit ćemo se da plate i nama – kaže Marijan Božić, direktor Tehnomehanike iz Marije Bistrice koja je 2003. godine izgubila posao isporuke 210 vatrogasnih vozila vrijedan 85 milijuna eura.

>>Mesić: Optužba da sam umiješan u aferu Daimler je najveća glupost!

Je li netko od tadašnjih članova hrvatske Vlade ili drugih dužnosnika primio mito da Daimler dobije posao, trebala bi riješiti istraga koju je pokrenuo USKOK pošto su svjetski mediji objavili da je na popisu 22 korumpirane vlade i hrvatska kojoj je novac za korupciju uplaćen preko ozaljske tvrtke IM-Metal.

Još 2003. godine Zagorski list objavio je kako je Karlovčanin Mato Crkvenac pogodovao da posao dobije tvrtka iz Ozlja da bi se spasilo Karlovačku banku koja je tad navodno bila u problemima, a postala je poslovna banka IM-Metala. Ali, teorija je to koje se danas nitko od prozivanih ne sjeća, kao što nitko ne pamti čiji je prijedlog bio da se u tako velik posao ide izravnom pogodbom, bez javnog natječaja.

Sam Božić ne želi nagađati, već zbraja koliko će novca tražiti:

– Samo za bankovna jamstva dali smo dva milijuna kuna – kaže tvrdeći da je posao s vatrogasnim vozilima trebao pripasti njima. Tako bi egzistencija tvrtke bila osigurana godinama, no kad je tehnička SDP-ova Vlada unosan ugovor, koji su potpisali ministri Šime Lučin, Mato Crkvenac i Ljubo Jurčić, dala konzorciju Debis, više od stotinu ljudi u Tehnomehanici ostalo je bez posla.

– Ni policija ni USKOK za sada me nisu zvali na razgovor. Pričalo se da je na mito otišlo 20 milijuna eura. Ne mogu reći kome jer nemam dokaza. Sigurno je podijeljen većem broju ljudi, dva čovjeka nisu mogla sama odigrati – kazao je Marijan Božić.

 

Komentara 34

ST
stefj
01:02 27.03.2010.

Heh, evo tako Mesić i SDP otvaraju nova radna mjesta. Daimler je sačuvao radna mjesta, tko šljivi zagorce... Istu stvar napravio je i Jakovičić, baš me zanima hoće li i njega dotaknuti. Mesić je možda previsoko i neće mu moći ništa, nemam nekih iluzija da će on u Remetinac, no mogo bi ponetko ih SDP-a i ekipe.

Avatar stravaxx
stravaxx
08:49 27.03.2010.

nije moguće. pa da bi poštenjačine iz SDP-a to napravile a kamo li anđeo i djed nacije mesić. ne nije istina. nebi oni uzeli tako malo.

OB
-obrisani-
12:11 27.03.2010.

SDP = samo - dopadni - provokatori HDZ = hrvatska - diarea - zauvijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije