Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercator u Karlovcu

Otpustili 36 radnika zbog racionalizacije i veće efikasnosti

mercator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
18.03.2014.
u 12:46

Najviše je djelatnika ostalo bez posla kada je zatvorena trgovina koju Karlovčani poznaju pod nazivom Adut, u Mihanovićevoj na Baniji

Među Karlovčanima je snažno odjeknula vijest da je čak 36 djelatnika tvrtki koje su u vlasništvu Mercatora ove godine ostalo bez radnog mjesta. Većina u trgovini koja je Karlovčanima poznata pod nazivom Adut na Baniji i gdje je, između ostalog prodavana i bijela tehnika, a koja je nedavno zatvorena.

Bez posla u Getrou

Osim u takozvanom Adutu, bez posla su ostale i neke djelatnice Intersporta, Getroa, a otkaz je uručen i nekim djelatnicima u trgovinama mješovitom robom na Baniji, te u drugim dijelovima grada.

Poslovni prostor u Mihanovićevoj ulici na Baniji, a gdje je poslovao M - centar navodno je kupio privatni poduzetnik koji će pokrenuti proizvodnju. No, to za sada nije utjeha za 36-tero djelatnika koji su završili na Zavodu za zapošljavanje.

Iz Uprave Mercatora nisu htjeli komentirati brojke, nisu potvrdili, ali niti demantirali da je toliko ljudi završilo ‘na cesti’.

– Mercator Hrvatska planira daljnji razvoj svojih programa koje ima u portfetlju; Intersport, Modiana. No, kako bi bio konkurentan te istodobno optimizirao poslovanje, Mercator Hrvatska nastavlja s procesom restrukturiranja.

To podrazumijeva racionalizaciju troškova poslovanja svih cjelina na svim razinama uz istodobno bolju sinergiju postojećih resursa te veću efikasnost - kazala je Dijana Dijanić iz Sektor marketinga tvrtke.

Preuređenje

Tvrtka je tijekom prošle godine preuredila i modernizirala trgovinu u Mihanovićevoj ulici na Baniji. Osim trgovina, te Intersporta i Modiane, Mercatorove su popularne trgovine Sisley i Benetton. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije