Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razveselio ih 'debeli'

Otpušteni radnici na lotu osvojili 540 milijuna eura!

el gordo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
23.12.2013.
u 21:00

Među dobitnicima i čovjek koji je prvi put zaigrao loto. Dobitna kombinacija bila je 62246.

Radničko predgrađe Madrida i gradić u sjevernoj pokrajini Baskiji u nedjelju su bili najsretniji dijelovi Španjolske u koje je otišla glavna nagrada božićnog lota.

Ljudi koji su srećku kupili u Leganésu i Mondragónu osvojili su čak 540 od 640 milijuna eura glavne nagrade, popularnog “Debelog” (El Gordo). Od sredine listopada u Španjolskoj vlada euforija zbog 200 godina starog lota. Ove su godine milijuni nezaposlenih strepili pred televizorima, a jedna od nagrada otišla je čovjeku koji je prvi put zaigrao loto.

– Jedno sam se jutro dosađivao, prošetao i uplatio 20 eura. Kada me je prodavačica pitala koje brojeve želim rekao sam – dobitne – izjavio je Daniel koji je osvojio 400.000 eura.

Već je godinu dana nezaposlen, baš poput mnogih radnika i imigranata u Leganésu. Sreća je bila sklona i Baskima u Mondragónu, gradu sa 22.000 stanovnika, gdje je kompanija Fagor otpustila 2000 radnika.

– Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. U novinama smo stalno zbog neugodnih stvari, a ovo je pozitivna vijest za stanovnike – rekao je José María Garai, prodavač srećki.

Osim “El Gorda”, podijeljene su brojne druge nagrade, a ovogodišnji je fond iznosio 2,2 milijarde eura. Javi Larrauri Puebla, koji je Večernjem rekao da godinama s obitelji igra, nije dobio ništa. No ističe: “Iduće godine sigurno dobivam.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije