Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeški SDP o otkazima u gradskoj upravi

Otpuštaju se branitelji i invalidi zbog predizborne trgovine

požeški SDP
Ljiljana Marić
24.02.2014.
u 17:53

Nepotrebna upošljavanja u Tekiji i Komunalcu, kazao je Ronko, platit će građani i to kroz trošenje dobiti, a nakon toga kroz 'masna' poskupljenja. Zbog toga će, zaključio je, vrlo brzo obje tvrtke postati gubitaši.

Otkazi za osam djelatnika gradske uprave Požega te  Svjetski dan socijalne pravde bile su glavne teme današnje konferencije za novinare požeškog SDP-a.

Zdravko Ronko, nekadašnji gradonačelnik upozorio da je prošlog tjedna iz gradske kuće 'uklonjeno' osam djelatnika kojima su nasilno i neutemeljeno ukinuta radna mjesta. Bilo je to veoma okrutno i dosta tužno, kazao je Ronko, jer su svi oni odreda dragovoljci ili je riječ o suprugama i djeci dragovoljaca, a neki su invalidi s tjelesnim oštećenjem.

-Ono što po meni nije u redu, a to je razlog dobivanja otkaza. On se ne nalazi ni u štednji, ni u izbacivanju SDP-ovih ljudi jer nitko od njih nije u SDP-u, ni u racionalizaciji jer su već popunjena 2 mjesta, a uskoro će se popuniti još 13 novo sistematiziranih mjesta. Pravi razlog su predizborne trgovine obećanjima i glasovima. Njih preko 250 čeka ispunjenje tih obećanja da se zaposle u gradskoj kući, u gradskim institucijama, u Tekiji ili Komunalcu – kazao Ronko.

  Nepotrebna upošljavanja u Tekiji i Komunalcu, dodao je, platit će građani i to kroz trošenje dobiti, a nakon toga kroz 'masna' poskupljenja. Zbog toga će, zaključio je, vrlo brzo obje tvrtke postati gubitaši.

Ronko je zatim podsjetio da se prošloga tjedna, točnije 20.veljače, obilježio Svjetski dan socijalne pravde o čemu se više govorile Martina Vlašić, ravnateljica požeškog Centra za socijalnu skrb i Dijana Tomić Šajn, predstojnica Obiteljskog centra i gradska vijećnica.

Ključne riječi

Komentara 1

ŠI
Šijak108
22:44 24.02.2014.

Prije dolaska na vlast obećavali su projekte a radnicima gradskih ustanova da se ne boje otkaza. Napokon smo dočekali i njihov prvi veći projekt - izmjena sistematizacije u gradskoj kući koja se svodi na otpuštanje radnika kojih nisu članovi HDZ-aDZ-a i zapošljavanje onih koji to jesu. Postupanje vrlo slično sa metodama iz 90-tih godina kada su otpuštali radnike srpske nacionalnosti ali isto tako i bitno različito jer se sada otpuštaju branitelji i članovi njihove obitelj. HDZ-u je očito uzor Judeja pod kraljem Herodom koji je odmah po dolasku na vlast dao pogubiti ili protjerati sve članove Sinedrija (vijeća) a kako stvari stoje možemo očekivati i protjerivanje novorođenčadi iz vremena vlasti SDP-a u Gradu Požegi. Povijest je učiteljica života- kaže jedna mudra latinska poslovica, ali očito je premudra za neke koji misle da povijest počinje i završava s njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije