Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKA POGREŠKA Ovrha sjela na plaću Ivici Medvidoviću na broju 1 umjesto rođaku nekoliko kuća dalje

Otplaćujem kaznu imenjaka

otv-1-txt.jpg
import
09.07.2006.
u 14:34

Isto ime dvojice rođaka zbunilo je Općinski sud u Velikoj Gorici, koji je ovrhu na plaću poslao Ivici Medvidoviću iz Velike Mlake, umjesto njegovu rođaku imenjaku. Dvojica rođaka žive u istoj ulici, ali na različitim brojevima. Tako je ovrha kojom Croatia osiguranje naplaćuje odštetu za prometni prekršaj neregistriranim autom otprije 11 godina, došla krivom Ivici Medvidoviću na adresu Školska 1, umjesto pravom koji živi u Školskoj 17.

Kuna život znači
- Prije tri mjeseca dobio sam rješenje o ovrsi u kojoj piše da moram platiti 11.620 kuna u deset rata. Shvatio sam da se radi o mome rođaku koji se isto zove pa sam otišao u velikogorički sud da riješe zabunu. No i u svibnju i u lipnju su mi “sjeli” na plaću, a meni 1.170 kuna nije malo. Imam petero djece, jedno mi je dijete s posebnim potrebama, a žena mi ne radi i svaka kuna mi život znači - ispričao nam je oštećeni Ivica.

Ivica koji otplaćuje dug svoga rođaka radi u ZET-u kao vozač tramvaja i plaća mu ovisi o noćnom radu pa mjesečna razlika može dosegnuti i 2000 kuna.

- Bojim se da će mi i ovaj mjesec, u ponedjeljak 10. srpnja, opet oduzeti od plaće. A za nas sedmero tih 1.170 kuna je zaista veliki novac. Pa tim novcem mogu platiti mjesečne režije, a o potrebama svoje djece da i ne govorim - rekao nam je oštećeni Ivica. Na jesen, uz najstarijeg 13-godišnjeg sina koja polazi školu za djecu s posebnim potrebama, mora za školu opremiti i još troje đaka. Odvjetnik Božidar Đerek koji zastupa Croatia osiguranje upoznat je s “igrom imenima” jer se oštećeni Ivica žalio.

Ispravlja se
- Pogreška se ispravlja i oštećenom Ivici Medvidoviću će se vratiti oduzeti novac - objasnio je Đerek. No nije precizirao kad će pogreška biti ispravljena i kad će Ivici u Školskoj 1 biti vraćen novac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije