Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUO SE I PLJESAK: 'AJTE DOMA!'

VIDEO Otpilio ogradu i zid da bi građani mogli prolaziti: Radnici hotela ih zalijevali vodom, otimali kabel...

Foto: Dubrovački dnevnik
1/10
23.08.2023.
u 13:43

Pobuna građana u Dubrovniku: Legazu je podršku dala gospođa koja je prije 15 godina slomila nogu zbog onemogućenog pristupa kupalištu. Legazu je cilj izravnati teren kako se takve nesreće više ne bi događale

Igor Legaz jutros je na puteljku pomorskog dobra kod Ville Elite u Dubrovniku otpilio metalnu ogradu i uklonio dio kamenog zida kako bi omogućio siguran prolaz građanima. Dok je Legaz pilio, radnici hotela zalijevali su vrt i prskali okupljene građane te su sjedili na zidiću čiji je dio uklanjao kako bi ga omeli. 

Prvo je otpilio metalnu ogradu, a nakon toga uslijedilo je uklanjanje kamenog zida. Nakon što je zid pao, mjestom se prolomio pljesak. U jednom trenutku došlo je do naguravanja, a jedan radnik Royal Hotels & Resortsa napao je Legaza i građane te pokušao oteti kabel za napajanje električne pile. Na terenu je bilo šest policijskih službenika koji su brzo reagirali i dvojica muškarca su ga obuzdala i odvela. Bio je prisutan i Tom Zovko, jedan od članova uprave Royala. Na videozapisu s mjesta događaja može se čuti gromoglasni pljesak građana, ali i povik: "'Ajte doma!"

>> VIDEO Srušio ogradu i zid da bi građani mogli prolaziti: Radnici hotela ih zalijevali vodom, otimali kabel...

Legazu je podršku dala gospođa koja je prije 15 godina slomila nogu zbog onemogućenog pristupa kupalištu. Legazu je cilj izravnati teren kako se takve nesreće više ne bi događale. Podršku su mu pružile gradske vijećnice Anita Bonačić Obradović (SDP) i Slavica Grkeš (DDS), piše Dubrovački dnevnik

"Dovela sam svoju djecu da im pokažem što znači boriti se za sebe. Žao mi je što smo postali u svom gradu građani trećeg reda, tu gdje bi kupališta trebala biti otvorena za sve i gdje bi se trebao poštovati Zakon o pomorskom dobru. Postoji rješenje iz 2008. godine koje su dotični dobili, a još ga nisu ispoštovali", rekla je Grkeš. "A gdje su danas Srđevci? Čudno mi je da nisu došli svi ti aktivisti koji su uvijek bili najglasniji kad je riječ o pomorskom dobru. Danas ih nema nigdje", prokomentirala je.

POVEZANI ČLANCI:

Oglasili su se iz navedenog hotela te poručili: "Držimo svojom misijom zaštititi spomenik kulture, naše zaposlenike kao i dubrovačke goste koji borave u sklopu šireg područja hotelskog kompleksa Royal Hotels & Resort. U ranojutarnjim satima 23. kolovoza privatna osoba po imenu Igor Legaz demonstrativno je uništila dio ograde Ville Elite.  

Čin je protuzakonit iz nekoliko razloga – prostor koji se dovodi u pitanje dio je privatnog posjeda, sukladno zakonskim odrednicama u  Katastru, a Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik 2009. odobrili su projekt izgleda predmetnog zida 

Uz počinjenje materijalne štete, gospodin svojom javnom predstavom i manipulativnim ispadima čini i reputacijsku štetu vlasnicima, što se odražava na zaposlenike te goste hotelskog naselja. Nameće se zaključak da su državna tijela zakazala: policija, državni inspektorat i državno odvjetništvo.

 U očekivanju kako ćete u duhu objektivnog novinarstva prenijeti sve strane gledišta."

>> VIDEO Prije pola stoljeća mještani su sami prokopali mali tunel koji je preporodio pelješki kraj

Ključne riječi

Komentara 44

PA
Pašić
12:35 23.08.2023.

Bravo građanine hrabri!

KI
kiselovrhnje
13:50 23.08.2023.

A gdje je lokalna vlast, sto radi gradonacelnik? Koliko ja znam ovo je bila unaprijed najavljena akcija, pa umjesto da vlast uskoci i posalje inspekciju zajedno sa gradevinskim radnicima te ispostavi racun onome tko je podigao zid, vlast ceka da gradani sami o svojem trosku rade njihov posao i pritom se jos moraju sukobljavati sa hotelskim osobljem.

DE
Dex
12:42 23.08.2023.

cijelu tu vilu treba srušiti i teren vratii u prvobitno stanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije